Home/Medieomtale/Medieomtale 2009 - 1/Medieomtale 2009 – 2
Medieomtale 2009 – 2 2016-11-24T13:02:01+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2009 – 2 

Her gifter 40.000 seg samtidig

Vels141009-2Mer enn 40.000 mennesker deltok natt til onsdag i et globalt massebryllup. Bryllupet ble arrangert av den kontroversielle grunnleggeren av Unification Church, eller enhetsbevegelsen Den forente familie, […] Sun Myung Moon.
Til og med norske par deltok i den verdensomspennende seremonien natt til onsdag.
Brudepar fra hele verden
Hovedbryllupet ble arrangert utenfor Sun Moon-universitetet i Seoul, og brudepar fra hele verden møtte opp i brudekjoler, kimonoer, svarte dresser og smokinger da Unification Church arrangerte det største massebryllupet på ti år.
Nesten 50 år etter sin første bryllupsseremoni, velsignet […] Moon mer enn 10.000 fremmøtte par på Sun Moon Universitetet i Seoul.
Rundt halvparten av parene giftet seg for første gang, mens andre fornyet sine ekteskapsløfter, skriver AP.
TV-BRYLLUP: En rekke brudepar i USA, Japan, Brasil, Venezuela, Honduras, Norge og Sverige deltok i massebryllupet via en TV-overføring av […] Sun Myung Moons bryllupsseremoni.
Talspersoner for Unification Church sier til nyhetsbyrået at ytterligere 10.000 par fra Norge til Brasil deltok i samtidige seremonier i flere land over hele verden.
Det globale massebryllupet skal ifølge en talsperson markere to viktige merkedager i lederens liv: Hans 90-årsdag og hans 50-års bryllupsdag.
Et stort hurra[…] Moon var kledd i sin beste dress da han inntok talerstolen onsdag. Han stenket hellig vann mot brudeparene som tegn på at de skulle utveksle ringer.
Etter velsignelsen ledet han de fremmøtte brudeparene i et høyt hurrarop.
Men i tillegg til de fremmøtte fulgte ytterligere 20.000 gifteklare rundt om i verden seremonien på en simultanoverført TV-sending.
– Dette er en drøm
En av de lykkelige brudene er brasilianske Laudicea Corina de Padova.
– Dette er virkeliggjøringen av en drøm jeg har hatt så lenge. Å ta del i et massebryllup gjør dette ekteskapet utrolig meningsfullt og dypt, jeg har knapt ord for hva jeg føler nå, sier bruden til AP.
Laudicea var en av rundt 2000 personer i totalt 40 brasilianske byer som deltok i den TV-overførte bryllupsseremonien. Mannen hennes, Marcelino Manoel dos Santos, ble utvalgt for henne av nasjonale kirkeledere.
– Å gifte seg på denne måten, sammen med så mange andre mennesker rundt om i verden, vil gi oss styrke i hverdagen, istemmer brudgommen.
Tilsvarende seremonier fant også sted i blant annet Oslo, Stockholm, Japan, Brasil, Honduras, Venezuela og over hele USA.

– Fra en artikkel av Janne Bjergli, Nettavisen, 14. oktober 2009.

Far Moon vier flere tusen par i globalt massebryllup

Vels141009

— Par fra hele verden deltar i et massebryllup på Sun Moon-universitetet i Asan Sør-Korea

ASAN, South Korea – Bruder i hvitt og japanske kimonoer sammen med brudgommer i mørke dresser og med røde slips deltok onsdag [14. okt. 2009] i Enhetskirkens største massebryllup på ti år — et skue som ifølge kirken involverte ca. 40 000 mennesker rundt hele verden.
«Velsignelses-seremonien» var den største siden 1999, og blir muligens den siste på en så stor skala der den 89 år gamle dr. Sun Myung Moon, den kontroversielle grunnleggeren av Enhetskirken forestår.
Nesten et halvt århundre etter at han arrangerte vielsen for 24 par i sitt første massebryllup, velsignet Moon mer enn 10 000 par samlet på Sun Moon-universitetet, som han selv stiftet, i Asan, sør for Seoul.
Omtrent halvparten giftet seg for første gang, noen av dem i ekteskap arrangert av Moon selv; resten fornyet sine ekteskapsløfter. Talsmenn for bevegelsen sa at Moon også velsignet 10 000 par fra Sverige til Brasil. De deltok i seremonier over hele verden som fant sted samtidig med hovedbegivenheten i Korea.
Massebryllupet fant sted idet Moon er i ferd med å overrekke den daglige ledelse av bevegelsen til sine barn. Hyung-jin Moon, den 30 år gamle sønnen som er valgt til å ta over de religiøse aktivitetene, insisterer på at hans far er frisk og sunn og fortsetter å ha den øverste ledelse av bevegelsen.
Den gedigne globale seremonien er ifølge talsmenn for kirken ment å markere to viktige begivenheter i dr Moons liv: hans 90. fødselsdag og hans 50-års bryllupsdag.

Fra en artikkel av Hyung-jin Kim, Associated Press-skribent, Yahoo News 14. oktober 2009.

Se en Associated Press-video fra begivenheten på YouTube

Tidligere medieomtale