//Medieomtale 2006
Medieomtale 2006 2017-09-07T20:54:18+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2006 

Fortsetter å provosere Vatikanet

Den zambiske eks-erkebiskopen Emmanuel Milingo har
ordinert enda flere gifte menn til prester

Erkebiskop Emmanuel Milingo, som for to måneder siden ble ekskommunisert (lyst i bann) av Vatikanet for å ha ordinert fire gifte menn til biskoper, lar seg ikke stoppe. Søndag ledet han en messe i New Jersey i USA hvor de gifte diakonene Raymond Grossworth og Dominic Riccio ble ordinert til prester.
Ifølge BBC skal 70.000 tidligere katolske prester ha gitt opp prestekallet for å gifte seg. Erkebiskop Milingo, som selv giftet seg i 2001 med et medlem av den kontroversielle pastor Sun Myung Moons Forente familie, har startet en organisasjon som heter «Married Priests Now» (Gifte prester nå) for å bekjempe prestemangelen i USA.
–   Jesus Kristus sa aldri noe om sølibat for prester, ikke en gang da han ordinerte apostlene, sa Milingo i forkant av seremonien.
Milingo har tidligere uttalt at han vil forsøke å endre Den katolske kirke fra innsiden.

En artikkel av Christian Bjørke, Vårt Land, nettutgaven 11. desember 2006

Vatikanet lyser zambisk erkebiskop i bann

Vatikanet har lyst den zambiske erkebiskopen Emmanuel Milingo i bann etter at han trosset Vatikanets regler og ordinerte fire gifte menn til biskoper.
Også de fire nye biskopene er blitt lyst i bann, heter det i en uttalelse fra Vatikanet tirsdag.
Erkebiskop Milingo sjokkerte Vatikanet tidligere i sommer da han kunngjorde at hans nye gjerning skulle være å overtale paven til å tillate prester å gifte seg.
– Den hellige stol har tålmodig vært vitne til utviklingen i denne saken, som uheldigvis har ført erkebiskop Milingo i en tilstand av et ureglementert og åpent brudd med samarbeidet med kirken, heter det i Vatikanets uttalelse.
Milingo skapte skandale allerede i 2001, da han giftet seg med et medlem av den kontroversielle pastor Sun Myung Moons Forente familie.  Vatikanet har aldri godkjent ekteskapet. (© NTB 26.09.06 kl. 16:43

Fra VG Nett, tirsdag 26. september 2006.
Artikkel i Broen katolsk kirkeblad.

Da Vinci og Moon

DagbladetOgså den koreanske pastor Sun Myung Moon, grunnlegger av Sunnie-sekten, har vært inne på lignende tanker som Dan Brown. Mens Brown påstår at Jesus faktisk fikk barn med Maria Magdalena, mener pastor Sun at selve meningen med Jesus liv var å få barn, men at han mislyktes med det. Men heller ikke pastor Sun gir oss grunn til å fortvile, siden Gud har gitt oss en ny sjanse gjennom pastoren selv. Hvis bare menneskeheten etter noen generasjoner alle vil ha ham som stamfar, vil vi også være like syndfrie som pastoren selv.
Fra «Da Vinci-religionen — hvis den var sann», en artikkel av Dag Øistein Endsjø, forsker i idéhistorie, Universitetet i Oslo, Dagbladet tirsdag 6. juni 2006, kulturseksjonen.

Tidligere medieomtale