//Medieomtale 2003
Medieomtale 2003 2017-09-07T20:56:13+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2003 

Livet etter døden

Knut Holdhus holder foredrag om livet etter døden på Enhetssenteret i kveld.
Livet etter døden kan være så mangt.  Her til lands venter i hvert fall de som er medlemmer av statskirken at paradis venter når deres tilmålte tid på jorden er over.  Eventuelt et svært varmt sted, om de ikke har vært snille. […] De gamle grekerne havnet i et skyggerike som guden Hades hersket over. Der var alt trist og øde, og de døde levde en slags light-versjon av jordelivet – uten gleder.  Men grekerne hadde også forstillingen om et koseligere sted, den elysiske slette.  Denne ble etter hvert ansett for å være en del av Hades’ rike – av paradisisk karakter, men reservert for de rettferdige døde.
Hinduistene og buddhistene sitter fast i samsara – individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel.  Å unnslippe fra denne lidelsens syklus er målet for frelse både i hinduismen og buddhismen. Og unnslippelsen heter nirvana – en tilstand preget av enhet, harmoni og fravær av ego.
Muslimene klarer ikke helt å bli enige seg imellom om de onde straffes alt i graven, mens de gode slipper gravstraffen og venter i ro på oppstandelsen – eller om de troendes sjeler kalles direkte til Gud og lever i hans nærvær frem til oppstandelsen. Uansett gjenforenes alle sjeler med sine kropper etter dommedag og oppstandelsen.  Da går de utvalgte inn i paradiset, mens Guds fiender straffes i helvete.
Og ateistene regner med at etter døden venter…. ingenting.  Derfor bør du kanskje – for å være på den sikre siden – gjøre det meste ut av dine våkne timer, slik at du ikke blir misfornøyd med revyen som flimrer foran øynene i dine siste sekunder.
– Det foredras om livet etter døden på Enhetssenteret (Colbjørnsensgate 8, Oslo) i kveld kl. 19:30.

–  Fra en artikkel i Aftenposten, morgenutgaven, tabloiddelen, i dag < i kveld-siden, side 28, onsdag 12. november 2003.

Tidligere medieomtale