Home/I skyggen av Moon-familien
I skyggen av Moon-familien 2016-05-17T10:33:40+00:00

Sekterisme

Myter og fakta om nye religiøse bevegelser

Propagandakrig, konspirasjonsteorier og løgn

Religiøst hat i bokform — «I skyggen av Moon-familien»

Ikke et eneste ord av «I skyggen av Moon-familien» ble skrevet av Nan Sook Hong, som var gift med eldstesønnen til dr Moon. Hun er riktignok blitt intervjuet, men sannsynligvis er mindre enn en tredjedel av bokas innhold hennes egne ord. Det meste, som påstander om hjernevask og misbruk av sex og penger, kommer rett ut av propaganda-kvernen til anti-sekt-bevegelsen. Likevel ble Nan Sook oppført som forfatter.

Boka ble skrevet av en ghostwriter, en journalist i Boston Globe, Eileen McNamara, som har sterke bånd til anti-sekt-bevegelsen. Hun holdt forresten på å bli saksøkt for plagiat. Deler av «I skyggen av Moon-familien» ligner mistenkelig på noe George Chryssides, en britisk forfatter, har skrevet om vår bevegelse.

Boka er åpenbart et forsøk på å sverte dr. Moon og hans bevegelse.

Boka tar for seg det havarerte ekteskapet mellom Hyo Jin Moon og Nan Sook Hong. La oss først ta for oss Hyo Jins bakgrunn. Han er eldste sønn til dr. og fru Moon. Da forfølgelsen av vår bevegelse i USA begynte midt på 70-tallet, gikk han på ungdomsskolen. Hver dag ble han kalt «moonie» og «hjernevasket» og ord som ikke egner seg på trykk her. Tror dere det var lett å være sønn til dr. Moon? Hyo Jin ble mobbet på verste vis. Skolegangen ble et helvete. Han mistet forståelig nok interessen for skolen.
Etter hvert fikk han venner som introduserte ham til alkohol og narkotika.

Med en slik bakgrunn ble ekteskapet til Nan Sook Hong meget problematisk. Det ble ikke lett for henne å leve sammen med Hyo Jin. Han gikk gjennom perioder med drikking og stoffmisbruk. Da gjorde han mange dumme ting. Så det er forståelig at Nan Sook krevde skilsmisse.

Vi prøver på ingen måte å bortforklare det som skjedde i Hyo Jins ekteskap eller å feie det under teppet. Hyo Jin har gjort en masse feil, som både han og andre har måttet lide for. Allerede i 1987, i en tale foran hundrevis av medlemmer, tilsto han sine synder og angret i all offentlighet.

Det vi ikke godtar, og det vi finner direkte smakløst, er at hans tragiske ekteskap blir brukt til å angripe hans foreldre og vår bevegelse. Da Gro Harlem Brundtlands sønn begikk selvmord, var det ingen som angrep henne av den grunn. Ingen kritiserte Billy Graham for at sønn hans var medlem av en motorsykkelgjeng.

For å forstå boka må vi forstå Nan Sooks bakgrunn. Hennes foreldre var lenge viktige medlemmer av vår bevegelse og fulgte dr. Moon gjennom tykt og tynt. Men etter at Nan Sooks far hadde hatt et hjerneslag og vært syk i lengre tid, begynte han og kona å følge et koreansk medium, som fortalte dem at Sun Myung Moon hadde feilet i sin oppgave, og at de selv var utvalgt til å ta over. De måtte bygge opp sin egen kirke og få medlemmene og pengene ut av dr. Moons bevegelse og inn i sin egen.  Siden da har de aktivt motarbeidet vår bevegelse og til og med begynt å samarbeide med anti-sekt-bevegelsen. Denne boka er et tydelig bevis på at Nan Sook er blitt vervet av sine foreldre, og at hun har inngått et nært samarbeid med dem.

Boka inneholder helt ville anklager mot dr. Moon, om at han skal ha vært involvert i sexorgier på 50-tallet i Korea. Slike anklager kommer ikke fra Nan Sook. Hun vet utmerket godt at det ikke er et fnugg av sannhet i dem. Ingen medlemmer tror på noe sånt. Disse ville påstandene kommer fra kristne i Korea som alltid har sett på Sun Myung Moon som en farlig konkurrent, og som har brukt sin politiske innflytelse til å få trykt ville historier om ham i pressen. Det er ingen innen vår bevegelse som tar slike påstander alvorlig. La det med én gang være klart: Dr Moon har aldri hatt noen utenomekteskapelige sidesprang! Han har alltid lært at sex representerer noe hellig, som hører ekteskapet til. Han har hele sitt liv levd i 100% overensstemmelse med dette prinsippet.

Boka vier uforholdsmessig mye plass til påstander om misbruk av penger. Vi vet at Hyo Jin har misbrukt penger. Han misbrukte penger medlemmer hadde gitt ham, på narkotika, alkohol og biler. Men vi vet fra pålitelige kilder, folk som har jobbet nært sammen med Hyo Jin, at selv noen av disse anklagene er sterkt overdrevne, eller direkte falske.

Men å si at dr Moon og bevegelsen generelt driver med pengemisbruk er helt uholdbart. Dette er en av de mange løgnene til anti-sekt-bevegelsen. Anklager om pengemisbruk går helt tilbake til Judas Iskariot, som var kassereren blant apostlene. Det ondes krefter gjorde alt for å rydde Jesus av veien for 2 000 år siden. Gjennom de jødiske prestene, og til slutt også gjennom en fra Jesu innerste krets, Judas, greide de det.

Koreanske kristne ledere har likeledes gjort alt de kunne for å sverte dr. Moons navn. Herr og fru Hong, foreldrene til Nan Sook, var blant de 36 første parene Sun Myung Moon velsignet tidlig på 60-tallet. Jesus ble forrådt av en av sine nærmeste disipler. Dr. Moon har ikke bare disipler. Han har velsignet disse i ekteskap, slik at de kunne danne sine egne familier. To av herr og fru Hongs barn ble til og med gift med dr. Moons barn. Når Judas-historien gjentar seg i dr. Moons liv, blir dette noe langt mer komplisert enn om bare en enslig disippel gikk imot ham.