Home/Fredsbudskapene/Fredsbudskap 2 – Innledning
Fredsbudskap 2 – Innledning 2017-04-24T21:58:03+00:00

Fredsbudskap 2

Guds ideelle mønsterfamilie og -nasjon og Fredsriket

Innledning  

Taleturne 2006-3Ærede fredsambassadørledere og velsignede familiemedlemmer som er kommet hit fra alle deler av verden i håp om å skape verdensfred og gjøre det lettere å opprette Guds ideelle «hjemsted» i himmelen og på jorden.

Jeg vil gjerne få uttrykke min dypeste takknemlighet til alle dere for å ha reist tusenvis av kilometer til tross for deres travle program for å delta på dette store møtet for å ekspandere «Familiepartiet for universell fred og enhet» til det globale plan. Da kan det bli gjenfødt som «Cheon Il Guks hus for fred og enhet». Vi er også samlet her for å gjøre Universelt Fredsforbund til en modell på en FN-type organisasjon samt for å gjøre det vi på koreansk kaller «Cheon Il Guk», til et rike som representerer en fredfylt, ideell verden, basert på en felles innsats fra alle verdens nasjoner.

Som dere kanskje vet, feiret vi i år min åttisjette fødselsdag. Sammen med min kone grunnla jeg Universelt Fredsforbund. Det er ment å tydelig markere at vi er gått inn i Tidsalderen etter himmelrikets komme. Ved denne spesielle anledningen vil jeg gjerne få formidle til dere selve kjernen i budskapet fra Gud som jeg har lært bort hele mitt liv. Tittelen på talen er «Guds ideelle mønsterfamilie og -nasjon og Fredsriket».

Mine damer og herrer, når jeg ser tilbake, har mitt liv virkelig artet seg som en drøm. Da jeg var bare femten år gammel, full av pågangsmot og med ungdommelige ambisjoner, ble jeg kalt av Gud og begynte å leve for å gjøre Guds vilje. Dermed ble det ikke plass i mitt hjerte for de karriereplaner (verdslige ambisjoner) jeg kan ha hatt på den tiden. Det har aldri vært noen lett vei, men jeg har fulgt den i over åtti år av mitt liv og bare sett rett frem. Jeg måtte holde ut et liv med store forsakelser og gikk en ubeskrivelig tornefull vei. Det var min lodd å leve et slikt liv. Jeg hadde ikke noe valg, men måtte ta farvel med mine kjære foreldre og søsken, selv om de tryglet meg om å ikke forlate dem.

Det har vært en ørkenvandring som ikke en eneste én av jordens 6,5 milliarder innbyggere kan forestille seg. Selv midt oppe i strabasene jeg opplevde da jeg var i fengsel seks ganger, glemte jeg aldri hvilken nøkkelrolle jeg hadde i Guds enorme gjenoppreisningsarbeid. Slik har Sun Myung Moons liv artet seg.

Talen ble holdt av dr. Sun Myung Moon og dr. Hak-ja Han på en serie av konferanser for fredsambassadører, journalister og andre koreanske ledere i mars 2006. Talen ble dessuten holdt på store møter i 180 land samme år.

Les videre