Sektfobi – 2 2017-03-20T23:28:56+00:00

Myter og fakta om nye religiøse bevegelser

Interessegrupper med tvilsomme motiver

Frykten for det ukjente

Sektfobi – 2

Men sektfobi er noe helt annet, nemlig en vedvarende, intens frykt for nye religiøse bevegelser, noe som gir seg uttrykk i et irrasjonelt hat og driver en til å spre grusomme, usanne historier og komme med de verste beskyldninger (Fra Brock K. Kilbourne og James T. Richardson, «Cultphobia», en artikkel i «Thought», Fordham University Quarterly, bind LXI, juni 1986, side 264. Utdrag gjengitt i Unification News desember 1986, side 17).

Hva slags konsekvenser får så denne forferdelige forfølgelsen av religiøse bevegelser for medlemmene av disse bevegelsene? Jo, tusenvis av uskyldige mennesker blir tvunget til å holde sin religiøse tilhørighet hemmelig. Hvis de f.eks. står åpent fram og forteller sin arbeidsgiver om sin tro, risikerer de å få sparken. Til og med her i Vest-Europa foregår dette, særlig i land med en dårlig historie når det gjelder forfølgelse av minoriteter. Det tyske folk ble hjernevasket av Hitler til å bli med på hans jødeutryddelser. I dag driver de tyske styresmaktene en lignende kampanje mot nye religiøse bevegelser, spesielt scientologene, som blant annet ikke har lov til å inneha offentlige verv.

Tom Cruises tilknytning til scientologene gjør ham til en farlig mann, mener nesten halvparten i en tysk meningsmåling fra instituttet TNS Emnid. 47 prosent svarte ja og 42 prosent nei. Den tyske historikeren Guido Knopp [kjent for sin histotainment-stil (historie som underholdning) – red. anm.] har [i den tyske avisen Bild am Sonntag – red. anm.] sammenlignet Cruise med Joseph Goebbels.
– Fra «Tom Cruise farlig, mener tyskere», en artikkel i Aftenposten, aftenutgaven, mandag 28, januar 2008, side 6.

Men også tilhengere av tradisjonelle religioner lider. 25% av jødene i Europa skjuler således sin jødiske identitet. Jødiske barn blir mobbet langt mer enn andre barn.

Les videre