Medias holdning – 3 2017-03-19T06:32:26+00:00

Myter og fakta om nye religiøse bevegelser

Medias heksejakt: Sensasjoner, fordomsfulle ateistiske journalister og elendig kildebruk

Medias holdning – 3

Seriøs forskning viser at det er nettopp de som er blitt utsatt for kidnapping og trosnedbryting, dvs. de som er blitt «hjernevasket» av anti-sekt-bevegelsen, som er blitt virkelig negative eks-medlemmer. Det er disse spesielt utvalgte eks-medlemmene anti-sekt-bevegelsen lar media intervjue. Media tjener dessuten store penger på sensasjonspregede historier. Forvridde historier om sekter er av den grunn et yndet tema. Dr Henry O. Thompson ved Unification Theological Seminary, New York, sier om medias holdning:  «I all denne forfølgelsen har de ateistiske trosnedbryterne og anti-sekt-bevegelsen (som selv er en sekt) hatt enormt mye hjelp fra media. Uten å ta hensyn til sannhet eller integritet, har media satset på det sensasjonelle som en måte å selge sine ‘nyheter’ på, uten å bry seg med å sjekke fakta, samtidig som de anklager de nye religionene for å føre folk bak lyset!» (Fra en artikkel i Unification News, januar 1987, side 11).

Her har da Hagtvet [Bernt Hagtvet, i en tidligere artikkel] heller ikke mye å fare med; han griper til en annenhånds kilde.  En tidligere dansk ml-er har hørt at AKP(m-l) drev med våpentrening og at det nærmest var et krav for å bli medlem at vi i en gitt situasjon var villige til å ta livet av slekt og venner.
Dette er med respekt å melde dårlig journalistisk research, elendig kildebruk og slett kildekritikk.  Det skal adskillig mer til enn slike løse rykter til for at beviset for AKP(m-l)s våpentrening ligger på bordet.
Fra et debattinnlegg av Finn Sjue, lektor ved Journalisthøgskolen og tidligere redaktør i Klassekampen, Dagbladet lørdag 9. august 2003, side 50.