Hjernevaskmyten – 4 2017-03-20T03:00:11+00:00

Myter og fakta om nye religiøse bevegelser

Interessegrupper med tvilsomme motiver

Hjernevask er noe langt mer innflytelsesrike grupper enn sekter driver med

Sannheten om hjernevaskmyten – 4

Tidligere var koranlæreren en person som kun lærte bort Koranen. I dag er det noen som utnytter dette. De kaller seg koranlærere, men de underviser ikke i Koranen. Derimot lærer de barn og ungdom hat og forakt for det norske samfunnet.
Det er svært bekymringsfullt når koranlæreren har en annen agenda enn å undervise om Koranen. Og jeg føler at en del ungdom er blitt, eller er i ferd med å bli, hjernevasket av disse mektige koranlærerne. […] Mange av ungdommene forteller at de må gå på koranskole i tillegg til vanlig skole. Noen går kun i helgene, noen går fem dager i uken, og noen går på koranskole syv dager i uken. […] Alle ungdommene jeg har snakket med er blitt sendt på koranskole av foreldrene sine. De forteller at foreldrene frykter at deres sønner og døtre skal bli for norske. Da er løsningen å sende dem på koranskole. […] Samtidig er det ikke alle koranlærere som har negative holdninger. Men det er de som forakter kvinner, likestilling, frihet og det norske samfunnet som er problemet. De som misbruker religion og hjernevasker barn og ungdom.
— Fra «Den farlige koranlæreren», en kronikk av Amal Aden, forfatter, Hønefoss, Aftenposten tirsdag 16. april 2013, Kultur & Meninger-seksjonen side 4-5.
  
De største moskeene i Oslo peker på internett som den store stygge ulven som radikaliserer og hjernevasker unge, norske muslimer. Aftenposten har vært i kontakt med foreldre, ikke minst norsk-somaliske, som frykter at flere unge skal bli hjernevasket. […] For første gang stiller Mohamed Bahdon Osman (44) i Tawfiq Islamic Center opp til intervju for å fortelle at moskeen er svært bekymret for økt radikalisering og vil bli mer aktive for å motvirke utviklingen.
Styret skal ha samtaler med de unge om radikalisering og jihad.
— Fra «— Stopp rekruttering av barna våre! Vi aksepterer det ikke!», en reportasje ved Olga Stokke, Aftenposten lørdag 2. november 2013, hovedseksjonen side 8-9.