Home/FAQ/Myter og fakta/Det samme ble sagt om jøder og katolikker – 1/Det samme ble sagt om jøder og katolikker – 3
Det samme ble sagt om jøder og katolikker – 3 2017-03-19T08:39:26+00:00

Myter og fakta om nye religiøse bevegelser

Historiens flokkmentalitet gjentar seg

Akkurat det samme ble sagt om jøder og katolikker – 3

Jeg vil presisere at antisemittismen ikke er en ny oppfinnelse. Den er urgammel, utspekulert og bestialsk. Jødeforfølgelser og -hat er kommet i mange inkarnasjoner med det til felles at det ikke stopper. For dem som trodde at antisemittismen tok slutt med den annen verdenskrig, så er det ingenting i år 2015 som tyder på at dette stemmer. Drapene på uskyldige jøder i Paris og København beviser det motsatte.
Fra «Et mørkt år for Europas jøder», et debattinnlegg av Monika Csango, journalist og regissør, Aftenposten mandag 9. november 2015, del 2 side 2.
Spesielt avisene i Midtøsten er scene for oppegging av hatet mot Vesten, USA og Israel. […] Karikaturer fylt med hat mot Vesten trykkes titt og ofte, tegninger som faktisk lett får de beryktede Mohammad-karikaturene i Danmark til å blekne i sammenligning. […] Et fellestrekk for mange av de ellers så forskjellige regimene i Midtøsten er at de ikke er demokratiske og følgelig ikke trenger å stå til ansvar ovenfor sine velgere. Dermed har korrupsjonspregede regimer kunnet vokse fram, regimer der både økonomien og utdannings-systemene svikter. […] fattigdom er utbredt og kvinners rettigheter begrenset.[…] Og hva gjør så regimene med sin fallitt? Jo, de bruker det eldste trikset i boken — de avleder oppmerksomheten bort fra egen fiasko ved å egge til hat mot en ytre fiende — Vesten, USA og Israel. Og her finner også plutselig regjeringene og den islamistiske opposisjonen felles grunn. For tross omfattende sensur, tillater regjeringene at opposisjonsorganer spinner opp de verste konspirasjonsteorier med Vesten i skurkerollen.
— Fra «Hat i regimenes tjeneste», en artikkel av Roger Hercz, Dagsavisen, mandag 7. juli 2008, side 2.

Mormonere, kvekere, anabaptister og Jehovas vitner ble lenge utsatt for enorm forfølgelse.

Les videre