////«Livets tre» og «treet til kunnskap om godt og ondt»
«Livets tre» og «treet til kunnskap om godt og ondt» 2017-04-05T23:23:04+00:00

Håndbok i Prinsippene (Nivå 4)

Menneskets fall

1. Syndens opprinnelse

1.1. «Livets tre» og «treet til kunnskap om godt og ondt»

    Med grunnlag i 1. Mosebok har kristne opp gjennom historien vagt trodd at den opprinnelige synd og roten til all synd og ondskap, besto i at de første menneskene spiste en frukt – frukten på «treet til kunnskap om godt og ondt». (For korthets skyld vil vi heretter referere til den som «frukten til godt og ondt»). Er da denne frukten en virkelig frukt, eller er den et symbol, slik som mange andre bibelske uttrykk? Ifølge Enhetsprinsippene er den et symbol.

    Hvordan kunne en kjærlighetens Gud, menneskehetens Far, skape en så skjønn og tiltrekkende frukt og plassere den slik at hans barn lett kunne ta den og spise den, dvs. slik at den lett kunne få dem til å falle?  Noen tror at Gud skapte frukten for å teste de første menneskene og se om de ville adlyde hans ord. Det er imidlertid helt utenkelig at en kjærlig Gud ville la sine barn gjennomgå en grusom test som kunne medføre døden. At de spiste frukten etter at de var blitt fortalt at de ville dø av det, viser at frukten må ha symbolisert noe så utrolig stimulerende at deres lengsel etter den var sterkere enn ønsket om å leve.

Vi må vite hva «treet til kunnskap om godt og ondt» var, før vi kan finne ut hva «frukten til godt og ondt» symboliserer. Det er bare noen få beskrivelser av «treet til kunnskap om godt og ondt» i Bibelen (1. Mos 2,9; 2,17; 3,3), mens «treet» som vokste ved siden av det i Edens hage, «livets tre», er nevnt mange ganger. For å forstå hva «treet til kunnskap om godt og ondt» betyr, la oss først se på hva «livets tre» står for.

Les videre