Jesus – hovedpkt 1 2017-07-15T07:06:24+00:00

JESU ROLLE I GUDS GJENOPPREISNINGSARBEID

 

GUDS GJENOPPREISNINGSARBEID MED JESUS I DEN SENTRALE ROLLE

 

Fremgangsmåten for å få Satan til å underkaste seg

 

Jesus kom som den andre Adam for å få Satan til å underkaste seg og for å opprette himmelriket.

For å få Satan til å underkaste seg viste Jakob symbolsk hvordan man går fram. Moses viste veien på bildeplan, mens Jesus skulle konkret sørge for at Satan underkastet seg.

Både for å få Satan til å underkaste seg og for å lykkes med å opprette «Kanaan» på verdensplan måtte Jesus følge eksemplet Moses hadde satt på begge disse områder på det nasjonale plan.

 

Det første forsøket på å gjenoppreise «Kanaan» på verdensplan

 

Den sentrale person som skulle gjenoppreise trosfundamentet, var døperen Johannes.

Døperen Johannes fulgte Gud trofast med en eksemplarisk fromhet i ødemarken og opprettet på den måten en periode for atskillelse fra Satan, basert på tallet 40. Slik ble trosfundamentet lagt for det første forsøket på å gjenoppreise «Kanaan» på verdensplan.

Dermed kunne Johannes også opprette abel-posisjonen for å legge en godtgjørelsesbetingelse på verdensplan for å fjerne den falne natur.

Ved å la folket få se miraklene som omga livet til døperen Johannes, iverksatte Gud planen for å komme i gang ved å få jødefolket til å tro på Johannes.

Jødefolket fulgte døperen og trodde på ham som om han var Messias. Derfor kunne de komme i gang med prosessen for å gjenoppreise «Kanaan» på verdensplan.

 

Det første forsøket på å gjenoppreise «Kanaan» på verdensplan mislyktes

 

Selv om døperen Johannes hadde vitnet om at Jesus var Messias, begynte døperen å tvile på Jesus. Johannes var kommet som Elia, men benektet likevel dette. Dette hindret ikke bare jødefolket i å komme til Jesus, men førte også til at de gikk imot Jesus.

Døperen Johannes forlot abel-posisjonen. Derfor ble det ikke lagt et konkret fundament. Dermed ble heller ikke fundamentet for Messias dannet, slik at det første forsøket på å gjenoppreise «Kanaan» på verdensplan mislyktes.

Les videre