Home/Aktiviteter/Spesielt foredrag
Spesielt foredrag 2017-10-09T14:08:37+00:00

Meningen med livet

Mening og formål er viktig for alle. Gjenstander som mister sitt formål kvitter vi oss med. En tilværelse der man ikke finner mening, blir svært utfordrende. For å skape gode samfunn må vi leve meningsfylte liv. Men hva gir mening? Noen opplevelser gir kortvarige gleder og midlertidig mening. Men hva er selve meningen med livet? Finnes det en felles mening for ethvert menneske eller må hver finne sin egen vei?

Steinar Murud, styreformann i Familieforbundet, tar for seg kveldens tema, fulgt av spørsmål og kommentarer. Lett bevertning.

Hvor: Eldorado bokhandel, sal 1 (nede), Torggata 9a, Oslo

Når: Tirsdag 17. oktober 2017 kl 1800

Livet etter døden

Fornuftige mennesker planlegger sin fremtid, forutser pensjonsalderen og tar ut livsforsikring. Men hvor mange ser litt lenger inn i fremtiden og er virkelig opptatt av skjebnen som venter dem etter døden?
Noen påstår kategorisk at alt er slutt når de dør. Andre tror at vi ikke kan vite noe om hva som eventuelt skjer etter døden. Det er dessuten nok av dem som tror at beste måten å sikre seg en plass i himmelen på er å gå regelmessig i kirken.
Faktum er at en objektiv forståelse av hvordan livet etter døden arter seg, ikke bare er mulig, men representerer noe helt uunnværlig for å forstå seg selv og sin indre natur.

Knut Holdhus, daglig leder i Familieforbundet, tar for seg kveldens tema, fulgt av spørsmål og kommentarer. Lett bevertning.

Hvor: Enhets-senteret, Colbjørnsensgate 8c, 0256 Oslo

Når: Onsdag 4. oktober 2017 kl 1800

Varig fred – hva skal til?

Flere religioner antyder et himmelrike på jorden – en verden der alle lever i fred med hverandre. Vår menneskelige historie er derimot full av konflikter, noe som gjør det vanskelig å tro på en fredelig verden. Hva skal til for varig fred? Kan vi snakke om noen grunnleggende prinsipper for fred? Og hvilke skulle det være?

Steinar Murud, formann i Familieforbundet, tar for seg kveldens tema, fulgt av spørsmål og kommentarer. Lett bevertning.

Hvor: Eldorado bokhandel, sal 1 (nede), Torggata 9a, Oslo

Når: Tirsdag 19. september 2017 kl 1800


En Skaper – overtro eller realitet?

Hvordan oppsto livet, mennesket og universet? Er det et tilfeldighetenes spill som har ført oss dit vi er i dag, eller kan vi snakke om en Skaper bakenfor alt? Svaret på spørsmålet betyr mye for hvordan vi innretter våre liv og samfunn. Kveldens foredrag drøfter temaet fra forskjellige perspektiver.

Steinar Murud, formann i Familieforbundet, tar for seg kveldens tema, fulgt av spørsmål og kommentarer. Lett bevertning.

Hvor: Eldorado bokhandel, sal 1 (nede), Torggata 9a, Oslo

Når: Torsdag 22. juni 2017 kl 1800

 

 


Evig liv – fantasi eller virkelighet?

Er alt bare materie? Eller er vi åndelige vesener, med en fysisk kropp? Vil vi overleve vår fysiske død? Vår oppfatning om disse spørsmålene vil påvirke hvordan vi lever våre jordiske liv og vil ha konsekvenser for et eventuelt evig liv. Kveldens foredrag drøfter temaet fra forskjellige perspektiver og kan være litt av en øyeåpner for mange!

Steinar Murud, formann i Familieforbundet, tar for seg kveldens tema, fulgt av spørsmål og diskusjon. Lett bevertning.

Hvor: Eldorado bokhandel, sal 1, Torggata 9a, Oslo

Når: Tirsdag 30. mai 2017 kl 1800