Home/Aktiviteter/Publikasjoner/Hefter og bøker/Hvordan dr. Moons selvbiografi ble til
Hvordan dr. Moons selvbiografi ble til 2017-03-09T18:54:54+00:00

Familieforbundet for Verdensfred og Enhet

Hvordan Sun Myung Moons selvbiografi ble til

 Sun Myung Moons selvbiografi «Mitt liv for verdensfred» ble utgitt første på originalspråket koreansk 9. mars 2009. Boken kom ut på Sør-Koreas største forlag GimmYeong, som har trykket over 3000 titler siden 1979 (inkludert norske bøker som Jo Nesbøs «Snømannen»). Forlaget har en lang bestselgerliste innen alle kategorier.
Selvbiografien er et initiativ fra forlaget selv. Forlagets direktør Park Eun-ju, som selv er buddhist, hadde lenge vurdert å publisere en biografi over Sun Myung Moons liv. Dr. Moon er tross alt blant de koreanere som har gjort seg mest bemerket i vår verden gjennom flere tiår. Men fordi Sun Myung Moon har vært offer for mange kontroverser, var det likevel ingen enkel avgjørelse for direktøren å satse på et slikt prosjekt. Selv innen forlaget var det personer som ikke støttet henne i å gå videre med denne idéen.

Direktøren gjorde imidlertid en grundig og selvstendig vurdering. På sin måte, gjennom sin religiøse praksis som buddhist, søkte hun åndelig veiledning og lyttet til sin samvittighet og kom etter hvert til en klar overbevisning om å gå inn for dette, uavhengig hva andre måtte mene. Hennes overbevisning var at Sun Myung Moons historie, fortalt med hans egne ord, ville bli en verdifull og interessant biografi for mange mennesker. Det ville gi et nytt og rettferdig perspektiv på en mann som de fleste bare kjenner omtalt gjennom media.
Forlaget kontaktet dr. Moon, fikk aksept for idéen, og gjennom en rekke intervjuer ble biografien til virkelighet. Boken kom ut rett før Sun Myung Moon fylte 90 og ble en bestselger på det koreanske markedet. Boken er senere blitt oversatt til en lang rekke språk.
I bokens forord sier dr. Moon: «Og sist, men ikke minst, vil jeg også uttrykke min dype takknemlighet til Park Eun-ju, leder av GimmYeong forlag. Hun la for dagen en oppriktighet og et pågangsmot som gjorde det mulig å få denne boken utgitt. Takk også til alle i forlaget som arbeidet med redigeringen av ordene mine, slik at et innhold som ofte er komplekst, kunne bli lett forståelig for leserne.»

– Teksten er fra et innlegg Steinar Murud holdt på boklanseringen av «Mitt liv for verdensfred», norsk utgave av Sun Myung Moons selvbiografi, i Eldorado bokhandel, Oslo, 28. februar 2017.