Home/Aktiviteter/Foredrag
Foredrag 2017-07-19T08:49:10+00:00

Alle foredragene holdes i Enhets-senteret, Colbjørnsensgate 8c (like bak Slottet, 3-4 minutters gange fra vestutgangen på Nationaltheatret stasjon).
Kaffe og te serveres. Alle velkommen.

Livet etter døden

Tirsdag 1. august kl 1900

Fornuftige mennesker planlegger sin fremtid, forutser pensjonsalderen og tar ut livsforsikring. Men hvor mange ser litt lenger inn i fremtiden og er virkelig opptatt av skjebnen som venter dem etter døden?

Noen påstår kategorisk at alt er slutt når de dør. Andre tror at vi ikke kan vite noe om hva som eventuelt skjer etter døden. Det er dessuten nok av dem som tror at beste måten å sikre seg en plass i himmelen på er å gå regelmessig i kirken.

Faktum er at en objektiv forståelse av hvordan livet etter døden arter seg, ikke bare er mulig, men representerer noe helt uunnværlig for å forstå seg selv og sin indre natur.

Se video av foredraget: «Livet etter døden»

Finnes sann kjærlighet?

Tirsdag 15. august kl 1900

Samme hvilke mål vi setter oss i livet, er det kjærlighet vi egentlig trakter etter og ønsker oss. Hverken penger, makt, berømmelse eller kunnskap vil noensinne gjøre oss tilfredse. Vi lengter alle etter å oppleve den glede det er å gi og motta kjærlighet. Ingen jordiske skatter kan erstatte hjertets skatter. Uten kjærlighet blir livet grått og ensformig.

Likevel, selv om kjærlighet fyller våre liv med lys og varme, kan kjærlighetens flammer av og til være høyst destruktive. Når man er forelsket, får man ofte helt urealistiske illusjoner. Når boblen brister, føler man seg sveket og bedradd, noe som igjen fører til håpløshet, alkohol- og stoffmisbruk, ja til og med at man tar sitt eget eller andres liv.

Den kjente psykologen Erich Fromm sa at kjærlighet er verdens vanskeligste, men likevel mest nødvendige kunst å lære. Menneskets forståelse av denne kunstens regler og prinsipper er uheldigvis tydelig preget av stor forvirring. Underholdningsindustrien og reklameverdenen utnytter den seksuelle tiltrekningskraften for rent kommersielle interesser og maler et naivt og degraderende bilde av kjærligheten, slik at vi til stadighet blir utsatt for, og forført av, falske myter.

Det vi trenger er en ny forståelse av kjærlighet, som samtidig er i stand til å gi oss helt nye opplevelser på kjærlighetens område.

Se video av foredraget «Sann kjærlighet»

Alle foredragene holdes i Enhets-senteret, Colbjørnsensgate 8c (like bak Slottet, 3-4 minutters gange fra vestutgangen på Nationaltheatret stasjon).
Kaffe og te serveres. Alle velkommen.

En god Gud – en ond verden; hva gikk galt?

Tirsdag 29. august kl 1900

Gud er 100% god. Han skapte verden for at den også skulle være 100% god. Men den ideelle verden Gud alltid har lengtet etter, er aldri blitt realisert. Hva gikk galt? Hvis Gud er allmektig, hvorfor kunne han ikke da forhindre at verden ble det stikk motsatte av hva han hadde planlagt? Finn ut hva som egentlig skjedde! Det er bare når vi vet det, at vi virkelig blir i stand til å overvinne ondskapen verden er så full av, og skape en verden med frihet, fred og kjærlighet!

Se video av foredraget «Det ondes opprinnelse»

Åndelig vekst

Tirsdag 12. september kl. 1900

Alt i naturen vokser til fullkommenhet. Vi er også skapt for å vokse og oppleve personlig utvikling. Uten det blir livet kjedelig. Uten en forståelse av den indre åndelige virkelighet kan vi aldri realisere det utrolige potensial hver en av oss har. Overlat ikke ditt indre liv til tilfeldigheter lenger. Vær ikke som et løv som blir blåst bort av høstvinden. Kom og finn ut om grunnleggende prinsipper som kan hjelpe deg til merkbare resultater!

Se video av foredraget «Åndelig vekst»