Home/Et siste farvel med Ray

Et siste farvel med Ray

Vår kjære Ray George Dieffenthaler sovnet fredelig inn 25. september på Åskollen bo- og behandlingssenter i Drammen. De siste årene led han av demens.

Ray ble født i 1950 i Curaçao, et lite land i Karibia rett utenfor kysten av Venezuela og med tette bånd til Nederland. Han flyttet til Nederland med familien i 1969 og begynte å studere medisin ved universitetet i Leiden. Han ble medlem av Enhetsbevegelsen i Nederland i 1973 og ble velsignet i ekteskap til Marit Eriksen fra Norge i mai 1978 som et av 118 par på en stor seremoni i London. Etter det deltok Ray på evangeliseringsvirksomhet i den britiske hovedstaden omtrent et halvt år og senere i Edinburgh i 1979 og 1980.

Marit og han bodde i Amsterdam og fikk fem barn. Familien flyttet til Norge og bosatte seg i Drammen høsten 1995.

Ray lærte seg webdesign og utviklet i tett samarbeid med Knut Holdhus det som ble Enhetsbevegelsens norske hjemmeside enhet.no fra januar 1999. Ray tjente som webmaster og arbeidet iherdig for å utvikle siden helt fram til han ble rammet av slag i juni 2007. For dette mangeårige arbeidet fikk han den norske bevegelsens høyeste utmerkelse – Enhetsdiplomet – i desember 2009. Denne utmerkelsen gis til personer som gjennom sin offervillige innsats har bidratt til å fremme Enhetsbevegelsens idealer.