/4000 par fikk sitt ekteskap velsignet

4000 par fikk sitt ekteskap velsignet

4000 par deltok i en stor vielsesseremoni torsdag 7. september i Cheongshim Peace World Center i Kapyeong-geun, nordøst for Seoul. De deltagende parene kom fra 64 land, inkludert USA, Storbritannia, Tyskland, Italia, Sverige, Japan, Sør-Korea, Australia, Singapore, Filippinene, Nepal, Russland, Argentina, Colombia, Jordan, Sudan og Sør-Afrika. I tillegg til hovedbegivenheten i Sør-Korea fant det sted mindre seremonier rundt om i verden, knyttet til den koreanske via internett. Ifølge en melding fra Ho-yeul An, pressetalsmann for Familieforbundet i Sør-Korea, deltok 20 000 par fra over hundre land på slike tilstelninger.

Hak-ja Han foresto en slik stor seremoni for femte gang etter at hennes mann Sun Myung Moon døde i 2012. Hun sprinklet hellig vann på parene, leste opp løftene parene sa et høyt ja til, ledet en enkel ring-seremoni og erklærte parene for velsignet av Gud.

Begivenheten ble arrangert samtidig med femårsmarkeringen for dr. Moons bortgang. Omtrent tretti tusen deltok, inkludert fremtredende politiske, økonomiske og religiøse ledere fra Sør-Korea og utlandet, deriblant 200 geistlige fra USA.

Fra Norge var det én deltaker i den store vielsesseremonien, fra Sverige sju.