Home/Dr. Moons aktiviteter bakgrunn i ny koreansk roman

Dr. Moons aktiviteter bakgrunn i ny koreansk roman

En roman er utgitt på koreansk basert på historiske hendelser rundt slutten av Den kalde krigen og Sun Myung Moons profeti om slutten av kommunismen.

Romanen med tittel 예언 (Prediction), skrevet av bestselgende romanforfatter Kim Jin-myung, er utgitt av det mellomstore forlaget Sae Eum. Den kom i koreanske bokhandler fra 10. juli.

Romanen begynner med krasjet av Korean Airlines-flight 007, som krevde 269 uskyldige liv da det sivile flyet ble skutt ned av Sovjetunionen over Sakhalin ved daggry 1. september 1983. Historien i romanen følger den eldre broren til en kvinne drept da og hans forsøk på å hevne sin søsters død. Han besøker dr. Moon i Danbury. Boken forteller historien om brorens forsøk på å løse mysteriet rundt flight 007. Handlingen er vevd inn i historiske begivenheter Sun Myung Moon var involvert i på den tiden, inkludert hans forutsigelse av slutten av kommunismen, aktiviteter for å stoppe spredningen av kommunismen i Latin-Amerika, en stor demonstrasjon Enhetsbevegelsen holdt ved Berlinmuren i 1987 to år før den falt, undergrunns-evangelisering bak Jernteppet, og dr. Moons møter med Gorbatsjov og Kim Il-sung.

Forfatteren Kim Jin-myung, som er blitt sammenlignet med John Grisham og Dan Brown, har produsert mer enn tjue bestselgende historiske romaner, som begynte med 1993-publikasjonen Rose of Sharon Blooms Again, som solgte 4,5 millioner eksemplarer, i et land med en samlet befolkning på 50 millioner.

Den velskrevne dramatiske handlingen gir god innsikt i Sun Myung Moons arbeid for å gjøre slutt på Den kalde krigen.