Home/Hak-ja Han taler på stort møte utenfor Seoul

Hak-ja Han taler på stort møte utenfor Seoul

På KINTEX messesenter i Goyang City, i en hall på størrelse av en stor hangar, oppfordret Hak-ja Han, enke etter Sun Myung Moon, i går (30. april) et publikum på 10.000 medlemmer av Familieforbundet, fredsambassadører og lokale ledere til å følge en vei preget av kjærlighet og fredsbygging. Arrangementet var ett av fire som holdes i de største byene i Sør-Korea de kommende ukene, med samme tema. Møtene blir fulgt av mindre begivenheter, ment å hjelpe ledere i det koreanske samfunn med å tenke strategisk på landets vei fremover.

Etter at presidenten av Familieforbundet i Sør-Korea, Yu Kyeong-eok, møtets konferansier, hadde ønsket alle hjertelig velkommen, snakket han om noen av problemene Sør-Korea står overfor – inkludert den militære trusselen fra Nord-Korea og den politiske uroen de siste månedene. Programmet inkluderte også taler av to medlemmer av den sørkoreanske lovgivende forsamling.

Den første av de to, Jo Myeong-cheol, hadde tidligere undervist på Kim Il-sung-universitetet i Pyongyang, før han hoppet av og kom til Sør-Korea. Han hadde vært til stede da Sun Myung Moon besøkte Nord-Korea i 1991 og forkynte i en tale til landets lederskap i parlamentsbygningen at den nordkoreanske Juche-filosofien aldri kom til å skape et forent Korea. Jo husket godt dr. Moons tale og sa at ingen andre noensinne hadde våget å si noe slikt i et offentlig forum i Nord-Korea. Jo sa han beundret Moon for å risikere livet for å holde sin sterke tale.

Den andre parlamentarikeren, Kim Seong-dong, fortalte hvordan Sun Myung Moon hadde arbeidet utrettelig for å beskytte Sør-Korea, og han nevnte den store massemønstringen på Yeoido i Seoul i juni 1975, da Moon talte til 1,2 millioner sørkoreanere og oppfordret dem til å gjøre sitt til at Sør-Korea forble fritt. Kim nevnte også dr. og fru Moons historiske møte med Mikhail Gorbatsjov i Moskva i 1990 og det like viktige møtet med Kim Il-sung i Nord-Korea året etter. Kim oppfordret alle til stede å fortsette arbeidet for fred ikke bare i Korea, men globalt.

De to talene ble fulgt av en kort videopresentasjon med tittelen «Sann kjærlighet til ens medmennesker er veien til harmoni og enhet». Videoen fremhevet Sun Myung Moons og Hak-ja Hans livslange innsats for fred. Deretter ble Hak-ja Han ønsket velkommen på talerstolen.

Hun talte i omtrent 25 minutter om «Guds forsyn og oppgaven til Korea». Her er et kort resyme av noen av punktene i talen (tatt fra den engelske simultanoversettelsen):

«Gud ga oss mennesker ansvar, men på grunn av Adams og Evas egosentriskhet begikk de feiltrinnet kjent som syndefallet. Helt siden da har Gud gått en ensom vei for å «gjenoppreise» det falne mennesket. I den prosessen ble de som levde et altruistisk liv, lært opp til å lede andre.

Gud oppdro israelsfolket som det utvalgte folk i 4000 bibelske år. Folk lengtet etter Messias. Gud sendte så Jesus. Han, som den enbårne sønnen, skulle ha møtt den enbårne datteren. Jesus og hans brud skulle ha blitt menneskehetens Sanne foreldre. Men slik gikk det ikke. Kristendommen fikk i oppgave å rette på dette. Det tok 300 år for kristendommen å komme i gang. Deretter spredte den seg til hele verden.

Kristendommen forstår imidlertid ikke sin oppgave fullt og helt. Essensen av Jesus er sann kjærlighet, å gi og gi uten å gå rundt og huske hvor mye man har gitt. Men når vi ser på den kristne sivilisasjon, ser vi at ikke alle har hatt en givende holdning. Alle nasjonene i Europa har teknologi, kunnskap og en sterk økonomi. På det indre plan har de imidlertid ikke klart å lære seg å leve for andres skyld. Dermed er de ikke forberedt på Jesu gjenkomst.

Denne oppgaven ble videreført til de kristne i Korea, men heller ikke de har lyktes. De kristne i Korea har ikke forstått Guds forsyn godt nok. Dere må forstå at De sanne foreldres hellige bryllup i 1960 betydde at Messias var kommet. Hvis folk hadde innsett dette i 1960, ville alt ha vært enklere. Det fins langt flere mennesker nå, så det er en større jobb. Men hvis de står sammen med De sanne foreldre, vil det bli en fremtid for menneskeheten. […]

Hvor smertefull og vanskelig en vei har ikke Vår himmelske forelder gått? I Bibelen beskrives den veien som ‘6000 år’, men menneskets historie er mye lengre enn det.

Deres ønske er Koreas gjenforening, å leve i et land der det er enhet og velstand. Men dette ønsket kan ikke realiseres ved hjelp av politiske eller ideologiske midler alene. Dere trenger Sanne foreldre for å løse problemene.

Korea er blitt velsignet som Guds ‘hjemland’. Derfor må dere alle vise gjennom deres handlinger at dette virkelig er nasjonen der Gud og Sanne foreldre kan slå seg ned. Dere må bli i stand til å stå med hevet hode foran hele verden. Dere må bli Asias lys.

Dette er tidsalderen for sivilisasjonen rundt Stillehavet. Herfra kommer freden til å spre seg til hele verden. I tidsalderen for sivilisasjonen rundt Stillehavet gjelder det å leve for andres skyld med Sanne foreldre som sentrum.»

[…] Siste post på programmets var at alle uttrykte sin støtte for de følgende punkter:

  1. Å arbeide aktivt for å oppnå fred i Korea.
  2. Å lære opp fremtidens ledere.
  3. Å arbeide for å skape et samfunn preget av sann kjærlighet og en harmonisk kultur.
  4. Å leve et liv med sann kjærlighet for å skape fred.
  5. Å sette i gang en bevegelse for å gjenopprette samfunnets verdier.

Til norsk fra en rapport på Familieforbundets internasjonale hovedkvarter 30. april 2017.