Home/Prins Harry besøker barnehjem grunnlagt av Enhetsbevegelsen

Prins Harry besøker barnehjem grunnlagt av Enhetsbevegelsen

På slutten av prins Harrys 15-dagers tur til Karibia i november-desember 2016, besøkte han et barnehjem grunnlagt av Enhetskirken. Senteret, Joshua House Children Center, ligger i Georgetown, Guyana, og drives av Gladys Accra, som er medlem av Familieforbundet for Verdensfred og Enhet. Accra og hennes mann begynte arbeidet med å lede senteret, som har omsorg for barn mellom 5 og 12 år, i 1995. I dag huser Joshua House 50 barn.

Under sitt besøk, snakket prins Harry med flere av barna og tok seg også tid til å svare på spørsmål fra dem.  Han ble spurt om hvordan livet som prins arter seg, og svarte åpent om pluss- og minus-sider. «Det er selvsagt massevis av privilegier du får fra du er født, men med privilegiene følger ansvar,» svarte han. Greg Quinn, Storbritannias høykommissær til Guyana, var med prinsen på besøket. Quinn roste Gladys Accra og kalte arbeidet hun har gjort, «utrolig». Quinn la til at en rekke lokale og internasjonale organisasjoner har støttet barnehjemmet. Tidligere i år, før prinsens besøk, utførte mannskapet på den britiske marinens patruljefartøy HMS Mersey renoveringsarbeid på senteret.

Barn blir henvist til Joshua House av et lokalt barnevernsprosjekt, som avgjør om det er fare for at de blir utsatt for omsorgssvikt, overgrep eller fattigdom.

Accra, som er kjent blant barna som «tante Gladys», understreker lokalsamfunnet innsats for å holde barnehjemmet gående. «Kirken opprettet hjemmet; nå finansierer samfunnet det. Hver dag gir folk donasjoner for å hjelpe med ting som frokost og dagligvarer. De bringer varer og klær,» sa hun. Alle religioner og kirker er velkomne på senteret, og andre kirker gir støtte til det. Det samme gjør Guyanas regjering. Godis Accra, hennes sønn, sa at medlemmer av Enhetskirken utfører frivillig arbeid på hjemmet, mens Familieforbundet for Verdensfred og Enhet gir moralsk støtte.

2017-05-29T17:54:17+00:00 desember 5th, 2016|Nyheter|