Home/OL-deltaker fra Familieforbundet får mye oppmerksomhet

OL-deltaker fra Familieforbundet får mye oppmerksomhet

Kanskje har du sett dette bildet i nyhetsreportasjer fra Rio-OL av en sørkoreansk turner som tar en selfie sammen med en nordkoreansk konkurrent. Bildet har virkelig fått mye oppmerksomhet på twitter etter at det er blitt re-tvitret over 20 000 ganger. Det er et sterkt bilde som viser hva OL handler om – å heve seg over politiske og nasjonale forskjeller og nyte sportsgleden sammen.

Det du kanskje ikke visste, er at den 17 år gamle sørkoreanske turneren Lee Eun-ju (koreansk: 이은주) er et medlem av Familieforbundet for Verdensfred og Enhet. Med koreansk far og japansk mor er dette annengenerasjonsmedlemmet et vakkert eksempel på kraften i slike internasjonale velsignede ekteskap, som bringer sammen mennesker fra ulike nasjoner og kulturer.

Historien bak Eun-jus OL-deltakelse er litt spesiell. Hun ble født i Japan og er også kjent under sitt japanske navn Mai Fukumoto (japansk: 舞 福 本). Hennes familie flyttet til Sør-Korea i 2013, og hun konkurrerte bare i sin første store konkurranse tidligere i år i april. Eun-ju klarte opprinnelig ikke å kvalifisere seg til den sørkoreanske OL-troppen. Hun kom på annenplass bak Lee Go-im, en 15 år gammel turner. Men Go-im var så uheldig å skade armen og ble derfor nødt til å trekke seg fra OL-deltakelse. Slik fikk Eun-ju den ledige plassen i troppen.

Eun-ju vant dessverre ingen medaljer. Det gjorde heller ikke Hong Un-jong, den 27-år gamle nordkoreanske turneren på bildet. Men deres vennskap som ble foreviget på bildet, har vunnet hjertene til tusenvis rundt om i verden. Det viser hvilken evne sport har til å bringe folk sammen på tvers av menneskeskapte barrierer.
– Fra en reportasje publisert 11. august 2016 på hjemmesiden til den britiske Enhetsbevegelsen um-uk.org

2017-03-23T23:24:19+00:00 august 11th, 2016|Asia, Enhetsbevegelsen, Familieforbundet, Nord-Korea, Nyheter, Nyheter 2016, OL, Sør-Korea, sport|