/Et siste farvel med Viggo

Et siste farvel med Viggo

Viggo Joergensen

Viggo Henning Jørgensen sovnet fredelig inn på et pleiehjem i Oslo 16. februar 2016 etter langvarig sykdom.
Han ble født i Ballangen nær Narvik 6. juli 1943, men vokste opp i Telemark.
Etter endt utdanning arbeidet han tre år for Statens edruskapsdirektorat og reiste rundt og underviste på gymnas og realskoler i hele Sør-Norge. Deretter arbeidet han i Folket, avholdsfolkets fellesorgan, an avis som kom ut to ganger i uken.
Det var mens han jobbet der, han traff  en representant for Enhetskirken (Den Forente Familie, som navnet på bevegelsen var dengang) på slutten av august 1972. Viggo studerte bevegelsens lære grundig og ble medlem i oktober 1972. Han ble snart personlig assistent og rådgiver til Ingrid Schneider, som da ledet arbeidet i Norge, og som han senere ble gift med.
Høsten 1973 dro Viggo til USA for et mer detaljert studium av Sun Myung Moons lære. Han hjalp også til med evangeliseringen der noen måneder. Men arbeidet hans for bevegelsen de første årene var hovedsakelig i Oslo. En av aktivitetene var å besøke foreldre av medlemmer rundt om på Østlandet. Han var også involvert i oversettelsesarbeid og produksjon av trykksaker for bevegelsen. I tillegg engasjerte han seg i å produsere og spre informasjon som advarte mot kommunismen.
Fra 1979 til 1981 ledet han evangeliseringsarbeidet i Glasgow i Skottland. Flere norske medlemmer var aktive der i den perioden.
Viggo Jørgensen var statsleder for Enhetskirken i Maryland i USA og arbeidet der fra 1981 til 1984. Han ledet et team på 25 til 30 fulltidsmedlemmer.
Viggo ble viet til Ingrid Schneider fra Tyskland i en stor seremoni, der 1800 par deltok, i Seoul, Sør-Korea 8. februar 1975. Fram til juli 1994 — i 19 år — ledet han arbeidet her i Norge sammen med sin kone. Helt til han ble syk i 2010, var han aktivt med i arbeidet til bevegelsen i Norge, og var styremedlem i mange år.
Viggo Jørgensen var i femten år leder av Foreningen Norden på sytti- og åttitallet.
Han etterlater seg tre barn, Jori, Jørg og Jartrud.

2017-03-24T00:03:46+00:00 februar 16th, 2016|Norge, Nyheter, Nyheter 2016|