Home/Sunhak Fredspris – utdelt for første gang

Sunhak Fredspris – utdelt for første gang

På den første Sunhak Fredspris-seremoni noensinne ble de to vinnerne Anote Tong (63), president av øynasjonen Kiribati, og dr. Modadugu V. Gupta (76), indisk fiskerivitenskapsmann, tildelt den nyopprettede Sunhak Fredspris. Tildelingsseremonien ble holdt fredag 28. august kl 1000 i Seoul.

Dr. Hak Ja Han Moon, som sammen med sin mann, dr. Sun Myung Moon, tok initiativet til fredsprisen, overrakte de to vinnerne hver sin medalje. De fikk i tillegg hver sin plakett av Fredspriskomiteens leder Il-shik Hong.

Gratulasjonstaler ble holdt av Ui-hwa Cheong, den sørkoreanske nasjonalforsamlings president, og Muhammad Jusuf Kalla, visepresident i Indonesia. Blant de mer enn tusen til stede var det mange nåværende og tidligere statsledere og parlamentarikere, regjeringsmedlemmer, religiøse ledere, akademikere, mediefolk og representanter for sivilsamfunnet.

2016-09-08T21:35:19+00:00 august 28th, 2015|Fredsarbeid, Fredspris, Hak-ja Han, Nyheter 2016, Sør-Korea, Verdensfred|