Home/3800 par fikk sitt ekteskap velsignet

3800 par fikk sitt ekteskap velsignet

Noen av parene i velsignelses-seremonien 3. mars 2015.

Fra den store velsignelses-seremonien 3. mars 2015.

Hak Ja Han under den store seremonien i Cheong Shim Peace World Center 3. mars 2015.

 

Fra den store velsignelses-seremonien 3. mars 2015.

Det tredje store massebryllupet etter Enhetsbevegelsens grunnlegger Sun Myung Moons død fant sted i Cheong Shim Peace World Center i Kapyeong, nordøst for Seoul 3. mars 2015.

3800 par fra 80 land deltok i begivenheten – 800 nygifte par og 3000 par som fornyet sitt ekteskapsløfte. Steve Sakuwa, en pressetalsmann for arrangørene i Sør-Korea, opplyser at det samtidig var 20 000 par som tok del i mindre seremonier rundt om i verden, knyttet til hovedbegivenheten i Korea via live internett broadcast.

SunMyung Moons enke, Hak-ja Han, foresto seremonien, sprinklet hellig vann på parene og leste opp ekteskapsløftene, som alle love å holde ved å rope et høyt ja til hvert av dem.

Parene inkluderte både første- og annengenerasjons medlemmer av Familieforbundet for Verdensfred og Enhet. I år var det for første gang på lenge ingen norske par med i en slik seremoni. Det er nå 40 år siden det første norske paret deltok i et massebryllup i regi av Enhetsbevegelsen. Det skjedde 8. februar 1975, da Viggo og Ingrid Jørgensen var et av 1800 par i en stor seremoni i Seoul. Etter det har det vært norske deltakere på de fleste slike begivenheter, og over hundre nordmenn har fått sitt ekteskap velsignet på denne litt spesielle måten.

Dr. Moon pleide i sin tid selv å foreslå hvem som ville være en god ektefelle for medlemmene. Nå er det vokst opp en ny generasjon. Ofte er det foreldrene som i samråd med de unge finner livsledsager for sin sønn eller datter.