Home/Enhetsbevegelsen selger sin mest suksessrike fotballklubb

Enhetsbevegelsen selger sin mest suksessrike fotballklubb

Peace Cup 2009Seongnam Asian Champions League 2010

The Wall Street Journal rapporterer 26. november (2013) at Enhetsbevegelsen i Sør-Korea har solgt Seongnam Ilhwa Chunma – landets mest suksessrike fotballklubb – etter sesongens siste hjemmekamp. Ny eier blir byen Seongnam, rett utenfor Seoul. Navnet blir nå Seongnam FC.
Klubben ble etablert av dr. Sun Myung Moon i 1989 som en del av Enhetsgruppen (Tongil Group), en paraplyorganisasjon for forretningsvirksomheter og andre prosjekter begynt av bevegelsen. Klubben har vunnet den sørkoreanske ligaen sju ganger, cuppen to ganger, og den asiatiske champions league én gang, i 2010.
Dr. Moon var litt av en sportsentusiast og drev mye med sportsfiske. I tillegg fulgte han Seongnam Ilhwa Chunma tett. Han tok også initiativet til  Peace Cup i samarbeid med den brasilianske fotball-legenden Pele. Turneringen ble holdt annethvert år i Sør-Korea, én gang i Spania. Store klubber som Real Madrid, Juventus og Tottenham deltok. En av dr. Moons siste offentlige opptredener før hans bortgang i 2012, var på en slik turnering i Suwon, sørvest for Seoul, i fjor.
Den amerikanske avisen rapporterer at fru Moon, som har ledet bevegelsen etter sin manns død, ikke har vist den samme interesse for fotball. Defor er det slutt for både Seongnam og Peace Cup. Enhetsgruppens talsmann Ryu In-yong sier at gruppen vil satse mer på det åndelige og kutte ned på andre aktiviteter.
Klubbens tilknytning til Enhetsbevegelsen var hele tiden en del av Seongnams profil. Stadion for hjemmekampene hadde således alltid mye reklame for Enhetsgruppens forskjellige forretningsvirksomheter. 20 000 tilskuere så klubbens siste kamp hjemme, der det ble 0-0 mot Daegu FC.

2016-11-24T13:03:05+00:00 november 26th, 2013|Asia, Enhetsbevegelsen, Fotball, Nyheter, Sør-Korea, Sun Myung Moon|