Home/Enhetbevegelsens bro til Nord-Korea

Enhetbevegelsens bro til Nord-Korea

Park med Kim Jong-un

Sang-kwon Park, tidligere leder av Peace Motors Corporation (Pyeonghwa Motors), et firma hovedsakelig eid av Enhetskirken i Sør-Korea, besøkte nylig ledende representanter for de nordkoreanske myndigheter angående gjenoppstarten av produksjonen ved Kaesong industrikompleks samt opprettelsen av en fredspark i Den demilitariserte sone (DMZ). Han rapporterer om positive signaler fra den nordkoreanske ledelsen, ifølge sørkoreanske nyhetskanaler. Produksjonen i industriparken i Kaesong ble midlertidig lagt ned 8. april 2013 på grunn av den meget anspente situasjonen mellom nord og sør da.
Park — ansett i nord for å være en ledende koreansk utvandrer — traff også den nordkoreanske lederen Kim Jong-un 30. juli. «Med en gang han grep fatt i hendene mine, sa han til meg, ‘Jeg setter pris på ditt lange forhold til oss siden æraen til Generalen

[Kim Jong-il]’,» sa Park. «Så la han til: ‘La oss fortsette fremover med å gjenforene landet.’»
2016-11-24T13:03:05+00:00 august 15th, 2013|Asia, Enhet, Enhetsbevegelsen, Fredsarbeid, Nord-Korea, Nyheter, Sør-Korea, Verdensfred|