Home/Stor seremoni i Korea

Stor seremoni i Korea

StiftelsesdagenStiftelsesdagen220213En monumental begivenhet fant sted 22. februar (2013). Dagen ble markert med en stor begivenhet i Cheongshim Peace World Centre i Kapyeong i Sør-Korea og med mindre tilstelninger over hele verden, deriblant i Norge. Dette er dagen dr. Sun Myung Moon i mange år så fram til å feire mens han fortsatt levde her på jorden. Som kjent døde han 2. september i fjor. Feiringen ble derfor ledet av hans enke, fru Hak-ja Han Moon. Dr. Moon har kalt dagen «Stiftelsesdagen» (Foundation Day) i den forstand at det er begynnelsen på et himmelrike som stadig vil vokse seg større. Dr. og fru Moon har nå oppnådd himmelriket som par. Dette er dagen som markerer at Guds ideal der en mann og en kvinne blir fullstendig ett med hverandre og Gud, nå endelig er blitt realisert. Idealet skulle ha blitt oppnådd allerede av den første mann og kvinne, noe som ikke skjedde pga. syndefallet. For 2000 år siden skulle Jesus ha realisert det samme idealet, men ble drept før det lot seg gjøre.
Dr. og fru Moon måtte gjennom en uhyre vanskelig prosess for å kunne erklære Stiftelsesdagen. Selv om det såkalte «Lammets bryllup» fant sted i 1960, ble ikke prosessen fullført før 53 år senere, og etter at fru Moon ble 70.
Hovedbegivenheten i Korea var knyttet til tilstelninger over hele verden via internett.

2016-11-24T13:03:05+00:00 februar 22nd, 2013|Enhetsbevegelsen, Hak-ja Han, Himmelriket, Nyheter, Religion, Sør-Korea, Sun Myung Moon|