Home/Fru Moon foresto sitt første store massebryllup

Fru Moon foresto sitt første store massebryllup

Fru Moon velsignerHyung Jin MoonVelsignelsen170213Familieforbundet for Verdensfred og Enhet (FFVE) holdt et stort internasjonalt massebryllup, også kalt en «Velsignelse for himmelen og jorden», søndag 17. februar 2013. Hovedbegivenheten fant sted i Cheongshim Peace World Center i Gapyeong, Sør-Korea. Familieforbundets bryllupsseremonier er de største massebryllup i verden. Dette var den første slike seremonien som dr. Hak-ja Han Moon foresto i stedet for sin mann, dr. Sun Myung Moon, som forlot denne verden i september i fjor.
Det var mer enn 20 000 deltakere på hovedbegivenheten i Korea. Blant dem var det omtrent 1000 nygifte par og 2500 par som allerede var gift, men som nå fikk sitt ekteskap velsignet. Arrangørene oppga at det var rundt 13 000 tilskuere. Programmet inkluderte en tale av Hyung-jin Moon, dr. Sun Myung Moons yngste sønn og arvtaker, som nå er internasjonal president av Familieforbundet for Verdensfred og Enhet. Han oppmuntret hvert par til å være fast bestemt på å skape harmoniske familier og være trofast mot sin partner i all evighet. Det var dessuten et kongratulasjonsbudskap fra buddhistmunken In Gong, en hellig vann-seremoni og bryllupsløfter.
Hensikten med Familieforbundets store internasjonale massebryllup er å skape harmoniske familier på tvers av religiøse, rasemessige og nasjonale barrierer. Parene lover å opprette familier med Gud som midtpunkt. Ifølge Familieforbundets lære kan familier basert på sann kjærlighet føre til verdensfred.
Familieforbundets store bryllupsseremonier begynte med tre par i Sør-Korea i 1960. Seremoniene ble etter hvert internasjonale og er blitt holdt mer enn 30 ganger, hovedsakelig i Sør-Korea og USA. Den første gangen utenfor Korea var i Washington, D.C. i 1969, da 13 par deltok. Begivenheten 17. februar ble overført til over hundre land via internett. Over hundre nordmenn har deltatt i slike seremonier siden 1975. Det året ble Viggo og Ingrid Jørgensen det første norske par som ble velsignet av dr. og fru Moon.

2016-11-24T13:03:05+00:00 februar 17th, 2013|Ekteskap, Enhetsbevegelsen, Familie, Hak-ja Han, Massebryllup, Nyheter, Velsignelsen, Verdensfred|