Home/Dr. Moons død — reaksjoner

Dr. Moons død — reaksjoner

Lit de parade

Sør-Koreas president Lee Myung-bak sendte blomster, samtidig som Nord-Koreas øverste leder Kim Jong-un sendte sine kondolanser i anledning Sun Myung Moons bortgang nylig. Han døde mandag 3. september (2012) kl 0154 koreansk tid, søndag 2. september kl 1854 norsk tid. (Se artikkel nedenfor.) Fram til 13. september ligger han på lit de parade i Kapyeong-gun nordøst for Seoul. Mange besøker rommet der han ligger, og viser ham en siste respekt. I Cheongshim Peace World Centre i Cheong Pyeong er det opprettet et minnealter med et stort bilde av ham omgitt av blomster. Det er forventet at flere hundre tusen kommer til å besøke alteret fram til begravelsen 15. september. Bare første dag var det 13 000 besøkende inkludert 3 000 fra Japan. Mange høytstående koreanere var til stede da stedet med minnealteret ble offisielt åpnet av dr. Moons yngste sønn og arvtaker Hyung-jin Moon og hans kone og Yeon-ah Lee.
Senere reiste Hyung Jin Moon til den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang for å ta imot dr. Moons slektninger og fremstående nordkoreanere i Enhetsbevegelsens store fredssenter der. Også der er det blitt opprettet et minnealter. Nord-Koreas øverste leder Kim Jong-un sendte en blomsterkrans. Det samme gjorde mange andre nordkoreanske ledere.
Nyhetsbyrået Associated Press (AP) sendte ut en melding om Hyung Jin Moons besøk i nord. Meldingen ble trykt i aviser over hele verden, inkludert Washington Post. Også sørkoreansk media har vært meget opptatt av Moons død og det som har skjedd etterpå. Flere hundre artikler er blitt skrevet. Det er blitt spekulert i om Nord-Korea kommer til å sende en delegasjon til begravelsen. Det ble sendt en delegasjon fra Enhetsbevegelsen både til Kim Il-sungs (1994) og Kim Jong-ils (2011) begravelse i Pyongyang.
Her til lands har det også vært en hel del mediadekning etter dr. Moons død. Aftenposten, VG, Dagbladet, NRK Nyheter, Nettavisen, Bergens Tidende, Adresseavisen, Dagens Næringsliv, Vårt Land og Dagen hadde artikler om begivenheten. Se utdrag fra dem.

2016-11-24T13:03:06+00:00 september 10th, 2012|Asia, Enhetsbevegelsen, Familieforbundet, Messias, Nord-Korea, Nyheter, Religion, Sør-Korea, Sun Myung Moon|