Home/Dr. Moon gravlagd

Dr. Moon gravlagd

Mer enn 30 000 var til stede på begravelsen til dr. Sun Myung Moon, grunnleggeren av Enhetsbevegelsen, lørdag 15. september (2012) i Kapyeong-gun, nordøst for Seoul. Den storslåtte seremonien i et fullsatt stort innendørsstadion ble overført live av CNN, AP og Reuters og var et verdig farvel til en mann som oppnådde enormt mye i sitt jordiske liv. Fra å ha begynt som en flyktning som eide ingenting, og som på mirakuløst vis hadde unnsluppet en konsentrasjonsleir i Nord-Korea, bygde Sun Myung Moon opp en global bevegelse med millioner av medlemmer og sympatisører.
I lørdagens seremoni var det forberedt et enormt alter pyntet med fargerike blomsterdekorasjoner foran i hallen. Midt på alteret var det et svært portrett av dr. Moon. Hans røde kiste ble båret av en æresgarde av unge menn i hvite og gule uniformer. Etter dem fulgte den nærmeste familie. Kisten ble plassert ved foten av portrettet. Mange av de tilstedeværende var tydelig beveget og gråt.
Hyung-jin Moon, den yngste sønnen og den som nå tar over den åndelige ledelsen av bevegelsen, holdt en tale, der han sa at han var fast bestemt på å fortsette arbeidet til sin far.
Etter seremonien ble Moons kiste kjørt i en bilprosesjon til stedet der han ble stedt til hvile i en grav av marmorstein.

Bildet viser æresgarden bære kisten med Sun Myung Moon opp på den store scenen som fungerte som alter og var pyntet med svære blomsterdekorasjoner i anledning hans begravelses-seremoni. Foran æresgarden går sønnene Hyung-jin og Kook-jin Moon. Nedenfor æresgarden ser vi fru Moon bli geleidet opp trappen av sine to yngste døtre.

Bildet viser sønnen Kwon-jin Moon bærende på et portrett av sin far. Ved siden av ham går dr. Moons sønnesønn Shin-joon Moon. Bak dem kommer sønnene Kook-jin til venstre og Hyung-jin til høyre, bak dem igjen æresgarden som bar inn dr. Moons kiste. Langs midtgangen står flere medlemmer av æresgarden, blant dem norske Irene Mønnesland.

Bildet viser æresgarden bære kisten med Sun Myung Moon inn i den store arenaen som ble benyttet til hans begravelses-seremoni. Foran æresgarden går sønnene Hyung-jin og Kook-jin Moon. Foran dem igjen sønnen Kwon Jin Moon og barnebarnet Shin-joon Moon, Hyung-jin Moons tredje sønn. Rett bak æresgarden ser vi fru Moon bli geleidet av sine to yngste døtre.

2016-11-24T13:03:06+00:00 september 15th, 2012|Enhetsbevegelsen, Familieforbundet, Hak-ja Han, Nyheter, Religion, Sør-Korea, Sun Myung Moon|