Home/Stort bryllup i Korea

Stort bryllup i Korea

2500 par ble velsignet av dr. og fru Moon i en seremoni på et stort innendørsstadion i Kapyeong, 75 km nordøst for Seoul, lørdag 24. mars (2012). Ytterligere 2700 par deltok på mindre seremonier i andre land, der de fulgte hovedbegivenheten i Sør-Korea via internett og storskjerm.
Den 92 år gamle Sun Myung Moon sprinklet hellig vann på parene, ba for dem, velsignet dem og leste opp ekteskapsløftene deltakerne avla ved å rope ut et rungende ja. De fleste av parene kom fra Korea og Japan, men det var også mange fra over 50 andre land, deriblant fire fra Norge. På 60-, 70- og 80-tallet pleide Moon å fortelle deltakerne hvem som ville bli en god partner for dem, slik at mange giftet seg etter å ha blitt foreslått livsledsager av dr. Moon. Spesielt det siste tiåret har han bare i liten grad gjort det. I stedet er mange av ekteskapene blitt arrangert av deltakernes egne foreldre. I tillegg har mange par deltatt som har vært gift fra før, men som ville få sitt ekteskap velsignet av dr. og fru Moon etter å ha blitt introdusert til den dype åndelige betydningen av en slik velsignelse for den enkeltes frelse.
Ifølge BBC News samme dag var Daniel Pollitt, en 22 år gammel student fra Universitetet i Kent, i Korea for å gifte seg med Dawn, en amerikanerinne hans foreldre hadde funnet for ham. Paret hadde bare truffet hverandre tre ganger før bryllupet, men hadde pratet sammen i timesvis hver dag på Skype.
«Hele opplevelsen har vært absolutt enestående. Jeg er virkelig, virkelig lykkelig,» sa Saemie Chouchane, en brudgom fra Storbritannia, ifølge Chicago Tribune.
Det var over 15 000 tilskuere til stede på det fullpakkede stadionet, som var blitt innviet to dager før.

Seremonien i Kapyeong, Sør-Korea, 24. mars 2012.

Ett av de mange parene.

Dr. og fru Moon ber for parene.

Den tidligere katolske erkebiskopen Emmanuel Milingo velsigner parene.