Home/Hyung Jin Moon i Pyongyang – det spesielle forholdet

Hyung Jin Moon i Pyongyang – det spesielle forholdet

Hyung Jin Moon241211HyungJinMoonPyongyang241211

Hyung-jin Moon, yngste sønn av dr. og fru Sun Myung Moon og internasjonal president av Enhetsbevegelsen, besøkte i midten av desember (2011) Nord-Korea sammen med sin kone og et lite følge for å markere 20-årsjubileet for hans fars historiske møte med Kim Il-sung i 1991. Siden da har det vært et ganske nært forhold mellom de nordkoreanske lederne og Enhetsbevegelsen. Kim Jong-il har således hvert år sendt en gave til dr. Moon på hans fødselsdag.
Rett etter at Hyung-jin Moon var tilbake fra Pyongyang, dro han derfor tilbake dit julaften for å vise en siste respekt for den nordkoreanske lederen, som døde 17. desember. Ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA la dr. Moons yngste sønn ned en krans foran et stort portrett av Kim Jong-il på Kim Il Sung-plassen i Pyongyang. Hyung-jin Moon ble ledsaget av Sang-gwon Park, president av Pyeonghwa (Fred) Motors, som produserer biler i Nord-Korea, et prosjekt dr. Moon tok initiativet til. Til stede var også dr. Dong-moon Joo, styreformann i Washington Times. Han hadde et lengre møte med Kim Jong-il i august 2005.
Dr. Mark Barry, professor ved Teologisk høyskole for enhet (Unification Theological Seminary) i New York, beskriver det spesielle forholdet mellom Enhetsbevegelsen og regimet i Nord-Korea: «Nord-Korea respekterer dr. Sun Myung Moon fordi han ble født i nord (før det ble kommunistisk), og fordi han på egenhånd har bygget opp en global bevegelse, som har vært fullstendig uavhengig av de sørkoreanske myndigheter. Enhetsbevegelsen er en uavhengig aktør som nord respekterer. Selv om de som sitter med makten i nord, er fiendtlig innstilt til religion, har de ikke en slik holdning til læren til Enhetsbevegelsen ettersom den for dem ser ut til å være produsert i nord. De er nysgjerrige på en religion der det koreanske folk spiller en sentral rolle.»

2016-11-24T13:03:08+00:00 desember 20th, 2011|Asia, Enhetsbevegelsen, Fredsarbeid, Hyung-jin Moon, Nord-Korea, Nyheter, Sun Myung Moon|