Home/Julia Moon hedret med prestisjetung pris

Julia Moon hedret med prestisjetung pris

Julia Moon tildelt pris

Julia H. Moon, direktør av Universal Ballet, ble tildelt the Kyung Ahm Scholarship Award 4. november (2011) for sitt bidrag til utviklingen av ballett i Korea.
Prisen ble gitt av Kyung Ahm Utdannings- og Kulturstiftelse, en privat stiftelse som hvert år anerkjenner koreanere som har kommet med enstående bidrag på forskjellige områder.
«Julia H. Moon, som allerede er velkjent internasjonalt som ballerina og leder av Universal Ballet, har kommet med et stort bidrag til å gjøre ballet populært blant koreanere og til å løfte koreansk ballett opp på et globalt nivå,» sa stiftelsen som begrunnelse for sin beslutning om å tildele Julia Moon prisen.
Prisen, som kommer med et kontantbeløp på en halv million kroner, blir sett på som den mest prestisjetunge i Korea. Julia Moon er den første danser som har mottatt prisen.
«Jeg vil gjerne dele prisen med medlemmene og staben til Universal Ballet som har arbeidet sammen med meg de siste 27 år for å utvikle koreansk ballett, gjort den populær og brakt den opp på et globalt nivå,» sa Julia Moon i en twitter-melding.
Universal Ballet er delvis finansiert av Enhetsstiftelsen (Tongil Foundation).

2016-11-24T13:03:08+00:00 november 4th, 2011|Asia, Ballett, Kultur, Kunst, Nyheter, Sør-Korea|