Home/Seier i Asia Champions League

Seier i Asia Champions League

ACL logo
Seongnam ACL finalen2010

Hele Enhetsbevegelsens Seongnam Ilhwa Chunma vant Asia Champions League lørdag 13. november (2010) etter å ha slått Zob Ahan fra Iran 3-1 i en spennende finale i Tokyo. Dermed revansjerte det sørkoreanske laget sitt tap i Champions League-finalen i 2004, da de måtte gi tapt for Al-Ittihad fra Saudi-Arabia. Ved siden av å vinne 2010-finalen ble også lagets kaptein, Sasa Ognenovski fra Australia, kåret til turneringens beste spiller. Han spilte også en avgjørende rolle i finalen og skåret Seongnams første mål like etter å ha reddet et iransk skudd på målstreken. Dermed blir det koreanske laget, som for øvrig er blitt sørkoreanske mestre sju ganger, Asias representant i FIFAs Club World Cup.
Se Finalen i Asia Champions League

2016-09-09T18:37:54+00:00 november 13th, 2010|Asia, Enhetsbevegelsen, Fotball, Nyheter, Sør-Korea|