Home/En av de første

En av de første

Won Pil KimWon (Weon) Pil Kim, dr. Moons første mannlige disippel, døde onsdag 7. april 2010 på Tokyos medisinske universitetssykehus. Han ble født i 1928 og var bare 18 år da hans tante In-ju Kim introduserte ham til Sun Myung Moon i Pyongyang i 1946. Siden da fulgte Kim læremester Moon gjennom tykt og tynt. De flyktet sammen til Sør-Korea under Koreakrigen og bodde og arbeidet sammen i jordhytten som tjente som den første kirke i Pusan i 1951. Sammen med sin kone Dal-ok Cheong var Kim et av de tre parene som ble velsignet i 1960 – bare fem dager etter De sanne foreldres eget bryllup. Weon-pil Kim tjente flere år som kontinentalleder i Europa på 80-tallet. Han var viden kjent for sin ydmyke holdning. Mange her på berget husker ham godt fra tiden han tilbrakte som rådgiver til den norske bevegelsen fra 1996 til 1999.