Home/Dr og fru Moon skadet i helikopterstyrt

Dr og fru Moon skadet i helikopterstyrt

helik ulykkeS-92Et helikopter med dr. Sun Myung Moon ombord styrtet inn i en åsside lørdag 19. juli 2008 mens man forsøkte å nødlande det. Grunnleggeren av Enhetskirken og 15 andre ble skadet ifølge offisielle talsmenn.
En representant for sykehuset sa at Moon, 88, ble lettere skadet i ulykken. Medlemmer av Moons familie, inkludert hans kone, ble også skadet, og én person fikk en alvorlig ryggskade, ifølge Wu-jong Kim, representant for brannmannskapene.
Det var 16 personer ombord i S-92-helikopteret, inkludert 13 medlemmer av bevegelsen, da det styrtet og begynte å brenne, sa det sørkoreanske samferdselsdepartementet. Samtlige ombord kom seg ut på en nesten mirakuløs måte. De løp med en gang bort fra helikopteret, som noen sekunder senere sto i lys lue.
Ifølge Sung-kwon Park, talsmann for sykehuset, ble Moon og de andre behandlet på Cheongshim-sykehuset, som ligger i nærheten av ulykkesstedet og er tilknyttet bevegelsen. Sykehuset ligger i Gapyeong, ca. 60 km nordøst for Seoul.
Det ble tatt røntgenbilder av Moon, og hans tilstand er ikke alvorlig, sier Park.
Det ble ikke gitt detaljer om hans skade, men bevegelsen sa i en kort melding på sin hjemmeside at Moon og de andre var i god behold («safe»). Dr. og fru Moon ble begge utskrevet fra sykehuset 3. august.
Samferdselsdepartementet sa at ulykken fant sted mens helikopteret gjorde en nødlanding på grunn av dårlig sikt i sterkt regn. Dae-yeol Kim, talsmann for bevegelsen, sa at helikopteret var i ferd med å fly til Cheongshim-sykehuset fra Sør-Seoul. Det finnes flere anlegg knyttet til bevegelsen i Gapyeong-området inkludert et museum og skoler.