Home/Kvinner fremmer verdensfred gjennom fotball

Kvinner fremmer verdensfred gjennom fotball

Den første Fredsdronning-cup i fotball for kvinnelandslag ble holdt i Sør-Korea fra 28. oktober til 4. november 2006 i seks byer. Turneringen er opprettet for å fremme verdensfred gjennom fotball. De innledende kamper ble spilt i to grupper, med Brasil, Italia, Canada og Sør-Korea i den ene og USA, Danmark, Australia og Nederland i den andre. Canada, med nordmannen Even Pellerud som hovedtrener, vant alle sine kamper i A-gruppen. I gruppe B ga Danmark USA god kamp, men måtte se amerikanerne gå til finalen på bedre målforskjell. USA slo Canada 1-0 i finalen på World Cup Stadium i Seoul foran 16 000 tilskuere.

En lignende turnering for klubblag for menn, Freds-cup, er blitt holdt to ganger i Sør-Korea, der Olympique Lyonnais vant første gang og Tottenham Hotspurs andre, da de slo Lyon og John Carew i finalen.

I et intervju på de canadiske fotballsupporternes nettside sier Even Pellerud at Sør-Korea holder en praktfull turnering, kanskje den som byr på best konkurranse ved siden av VM og OL. «Denne begivenheten kommer til å representere en storartet mulighet for våre spillere.» sa nordmannen før turneringen.

2016-09-10T00:18:36+00:00 november 5th, 2006|Asia, Enhetsbevegelsen, Fotball, Fredsarbeid, Nyheter, Sør-Korea, Sun Myung Moon|