Home/På vei mot et interreligiøst råd ved FN

På vei mot et interreligiøst råd ved FN

«Det å styre og rollen religion spiller i freds- og sikkerhetsspørsmål – På vei mot et interreligiøst råd ved FN». New York 21. og 22. september 2002Dette var tema for en to dager lang konferanse, som Interreligiøst og Internasjonalt Forbund for Verdensfred arrangerte i New York 21. og 22. september. Deltakerne kom fra 75 land. FNs Generalsekretær Kofi Annan har som kjent tidligere gjort 21. september til Internasjonal fredsdag. Dr. Chung Hwan Kwak, IIFV sin president, sa i sin åpningstale at regjeringsmakt alltid må ha et moralsk fundament, uansett om det dreier seg om en stormakt eller et utviklingsland. Verden er ennå ikke i stand til å løse sine problemer med politiske, økonomiske eller militære virkemidler.
Han oppfordret alle religiøse og kulturelle lederkrefter til å spille en større rolle i det offentlige liv. Dr. Moon talte med «Guds fedreland og den forente verden» som tema i grunnleggerens tale. 22. september delte deltakerne seg opp i fem grupper på 30 hver og diskuterte om muligheten til å opprette et interreligiøst kammer som et rådgivende organ ved FN. Andre talere inkluderte Abdurahman Wahid, tidligere president av Indonesia og Noel Brown, tidligere leder for FNs miljøprogram.

2016-11-24T13:03:13+00:00 september 24th, 2002|Enhetsbevegelsen, FN, Interreligiøs, Nyheter, Religion, Sun Myung Moon, USA, Verdensfred|