Home/Seremonien da Gud ble kronet konge

Seremonien da Gud ble kronet konge

Cheong Pyeong13. januar 2001 ble en historisk dag for vår himmelske Far. Da ble han nemlig kronet som konge i himmelen og på jorden. Etter tusener og tusener av år med lidelse og smerte, der Gud aldri fikk den posisjon han alltid skulle hatt i menneskets verden, nemlig midtpunkt, kunne Gud igjen bli satt på tronen, i den første måneden i det nye årtusenet. Han var nemlig blitt fullstendig detronisert av begivenhetene vi kaller syndefallet. Helt siden da har han lidd den grufulle skjebne å være vitne til hvordan det ondes krefter førte hans barn, oss mennesker, lenger og lenger bort fra den kjærlighet, frihet og godhet Gud hadde tiltenkt oss da han skapte mennesket.

Kroningsseremonien for Gud ble holdt i Enhetsbevegelsens trenings- og konferansesenter i Cheong Pyeong i Sør-Korea. Helt siden han virkelig forsto hvordan Guds hjerte er fullt av sorg og en dyp frustrasjon over å være så fjernt fra sine sønner og døtre, oss mennesker, har Sun Myung Moon hatt et sterkt ønske om å befri Gud fra sin smerte og lidelse.

Men for at det skulle skje, måtte først mange betingelser oppfylles. Det var utrolig vanskelig. Et grunnlag for at Gud skal kunne være til stede blant oss mennesker, måtte først etableres her på jorden, og i den usynlige verden. Dr. Moon sa at han har gitt hele sitt liv for å kunne befri Gud. Når det endelig kunne skje 13. januar 2001, var det den største dag man kan tenke seg, både for Gud og oss mennesker!