Home/200 par i «Velsignelse for fred» ved FNs hovedkvarter

200 par i «Velsignelse for fred» ved FNs hovedkvarter

Velsignelse for fred: par i sine nasjonaldrakter 27. januar 2001

210 par fikk sine ekteskap velsignet av dr. og fru Moon i en seremoni ved FNs hovedkvarter i New York 27. januar 2001.  Seremonien var en demonstrasjon av den enorme betydningen ekteskapet har for fred i verden.  De unge deltakerne fra over 100 land lovet sin partner evig trofasthet foran et publikum som besto av diplomater, flere statsoverhoder og ledere for ikke-statlige organisasjoner.

De fleste av parene hadde måttet reise tusenvis av kilometer fra sine hjemland for å delta i denne internasjonale «Velsignelsen for fred», en enestående begivenhet, som samtidig var hovedbegivenheten i en fire dager lang konferanse som hadde FN-temaet «Dialog mellom sivilisasjoner» som tema.

Samme dag som «Velsignelsen for fred» talte tidligere amerikanske visepresident Dan Quayle og tidligere president av Polen, Lech Walesa, om hvor viktig familien er for sosial harmoni, frihet og internasjonalt samarbeid.

Dr. Moon understreket FNs uhyre viktige rolle når det gjelder å skape fred i verden. Han uttrykte sin fulle støtte til FNs oppmodning til verdens religioner om å arbeide sammen med FN for å løse verdens problemer. Dr. Moon sa at det er i familien individet får den nødvendige trening for å utvikle og fostre sin karakter. Derfor er familien langt viktigere enn skole eller myndigheter.