Home/Stort massebryllup i Seoul 2000

Stort massebryllup i Seoul 2000

Religiøse ledere fra forskjellige religioner, som ga sin velsignelse på alle parene i Seoul 13. februar 2000.

Sun Myung Moon og Hak-ja Han ankommer scenen på Olympiastadion i Seoul 13. februar 2000.

Velsignelse 13. februar 2000 (27Kb)Det siste i en lang rekke av store internasjonale massebryllup ble holdt på Olympiastadion i Seoul søndag 13. februar 2000.
30 000 par deltok på et fullsatt stadion på en fin og mild vinterdag. (Koreanske vintre kan være meget strenge!) En tredjedel av parene var blitt matchet, mens de resterende par var allerede gift og fikk sitt eksisterende ekteskap velsignet av Far og Mor Moon i denne storslagne seremonien. Størstedelen av parene kom fra Sør-Korea og Japan, men det var også mange fra Thailand, Taiwan, USA, Russland og Europa (over 500 par fra Europa). Begivenheten ble overført via satellitt til lignende, men dog mindre, arrangementer over hele verden. På disse lokale tilstelningene deltok par som ikke hadde anledning (eller råd) til å reise til Seoul for hovedbegivenheten der. I enkelte land ble en video av en tidligere seremoni med dr. og fru Moon brukt i stedet for satellittforbindelse.

Heller enn å ha et lite privat bryllup for ens nærmeste slekt og venner, velger mange å delta i en slik stor offentlig seremoni for å demonstrere overfor verden sin overbevisning om at deres ekteskap ikke bare er for ens egen personlige tilfredsstillelse, men at det har en større og høyere betydning. Gjennom harmoniske og sunne ekteskap kan vi nemlig skape harmoniske familier og samfunn. Fred i verden avhenger til syvende og sist av fred i hver enkelt familie. Alle disse parene som deltar i disse store bryllups-seremoniene vet at ekteskapet er nøkkelen til verdensfred.

Dr. og fru Moon har forrettet ved stadig større seremonier siden 1960, da de velsignet tre par i en liten kirke i Seoul.
Siden 1997 er også andre religiøse ledere blitt invitert til å gi sin velsignelse på alle parene. På Olympiastadion i Seoul deltok således erkebiskop Emmanuel Melingo fra Den romersk-katolske kirke; domprost Igumen Antonij fra Den ukrainske ortodokse kirke; den øverste mufti i Eritrea, Sheikh Al-Amin Osman; Biskop (Superintendent) T.L. Barrett fra Church of God in Christ (en amerikansk pinsebevegelse); Minister Leonard Farrakhan Mohammed fra Nation of Islam; Rabbi Erno Lazarovits fra Sentralstyret for forbundet av jødiske samfunn; Swamji Devendaherty, det åndelige overhode for Jain-religionen; Ven. Im-guk Hong, President av den koreanske buddhistiske Taegu-orden og Reuben Silverbird, Ambassadør for den europeiske indianerlandsby.

Allerede en time før tilstelningen begynte i Seoul, var stadion fullt (120 000 mennesker). Programmet inkluderte også opptredener av en rekke koreanske popstjerner og berømte sangere.

Seremonien var hovedbegivenheten i en ukelang World Culture and Sports Festival, som inkluderte en kunstutstilling, sportskonkurranser, ballett, folkedans, forskjellige konferanser for akademikere, kvinneledere, mediafolk og religiøse ledere samt en utstilling om dr. Moons liv og hans bevegelse. Mange av deltakerne på disse konferansene deltok også i feiringen av dr. Moons 80-årsdag.