Home/Stor feiring av Sun Myung Moons 80-årsdag i Seoul

Stor feiring av Sun Myung Moons 80-årsdag i Seoul

President Wahid av Indonesia var der. Tidligere visepresident av USA, Dan Quayle, var der. Tidligere statsminister av Storbritannia, Sir Edward Heath, var der. 40 sørkoreanske kongressmenn var der samt 800 fremstående menn og kvinner fra mediaverden, den religiøse og den akademiske verden, deriblant fire kjente akademikere fra Norge!

Sammen med mange andre berømtheter fra hele verden var de kommet for å feire Far Moons 80-årsdag 10. februar på en bankett i Seoul. President Wahid sa at den egentlige grunnen til at han var kommet til Korea, var ikke for å treffe den sørkoreanske presidenten, men for å feire dr. Moons fødselsdag. Presidenten av det største muslimske land i verden sa i sin tale at han står sammen med dr. Moon når det gjelder å kjempe for familieverdier og løse verdens ungdomsproblemer. Wahid roste 80-åringen for hans innsats for å overvinne religiøse og nasjonale barrierer. Dan Quayle og flere andre holdt også taler der de roste dr. Moon.

Gratulasjonstelegrammer var kommet fra statsministeren av Japan, presidenten av Sør-Korea, statsministeren av Nord-Korea og mange andre.

Tittelen på dr. Moons tale ved anledningen var «Enhet mellom Nord og Sør og global enhet vil bli oppnådd gjennom sann kjærlighet». Han undersreket nødvendigheten av forsoning på den koreanske halvøya: «[…] hele Nord-Koreas befolkning har bevæpnet seg med Juche-læren. Vi må bevæpne oss med en filosofi som lærer sann kjærlighet, og som er i stand til å ‘ta seg av’ nordkoreanerne. […] Jeg er av den oppfatning at Sør-Korea ikke må prøve å vinne en militær seier over Nord-Korea. Vi må i stedet elske vår nasjon mer enn de elsker sin. Vi må være sterke nok ideologisk sett til å elske Gud mer enn de elsker kommunismen. Vi må bli kapable menn og kvinner med en karakterstyrke som kan få dem til å overgi seg på en naturlig måte. Det er ingen annen måte å takle Nord-Korea på.»

Dagen ble også feiret med en rekke andre tilstelninger i Seoul, bl.a. en ballettforestilling, et stort møte med 16 000 mennesker i et innendørs sportsstadion samt et stort underholdningsprogram, som inkluderte en dramatisert fremføring av dr. Moons liv.

Man skulle ikke tro at Far Moon er 80. Han lever et utrolig aktivt liv. På fødselsdagen hadde han et uhyre intenst program med en lang rekke tilstelninger til hans ære. Han holdt f.eks. tre offentlige taler. Langt yngre mennesker har problemer med å følge et slikt tempo!

2016-09-12T00:17:27+00:00 februar 10th, 2000|Asia, Enhetsbevegelsen, Nye religiøse bevegelser, Nyheter, Religion, Sør-Korea, Sun Myung Moon|