Home/Far Moons 80-årsdag feiret i USA

Far Moons 80-årsdag feiret i USA

Man skulle ikke tro hovedgjesten snart fyller 80 år. Vanligvis trekker 80-åringer seg tilbake før selskapet er slutt. Men Far Moon var med til bortimot midnatt og så ut til å ha mer energi enn mange av de langt yngre gjestene.

Han fyller egentlig åtti 10. februar. Han kommer imidlertid til å feire dagen i Korea. Derfor ble et praktfullt selskap som inkluderte middag for 3000, stelt i stand på Washington Hilton allerede lørdag 22. januar. Selskapet begynte med en VIP-mottakelse for 180, der berømtheter som Edward Heath, tidligere britisk statsminister, og Kenneth Kaunda, tidligere president av Zambia, deltok. Sistnevnte leste et lengre dikt der han uttrykte sin beundring for dr. Moon. Heath roste den 80 år gamle koreaneren for å ha utrettet utrolig mye i løpet av noen få tiår. De over 2000 gratulasjonsbrevene det ble lest utdrag fra, inkluderte ett fra president Bill Clinton og frue.

Dr. Moon sa i sin tale til de fremmøtte: «Når jeg ser tilbake på mine åtti år, fylt med misforståelser og forfølgelse, er det rett og slett utrolig at jeg kan være sammen med dere her i dag. Jeg tror det bare er fordi Gud har villet det.

[…] menneskeheten [er] i dag begynt å gjenvinne søskenforholdet, forholdet mellom mann og kone og forholdet mellom foreldre og barn, slik at disse forholdene blir hva Gud opprinnelig hadde forventet. Til syvende og sist må vi komme så langt som å frigjøre Gud, som har gått gjennom den dypeste sorg helt siden han mistet sine barn. Det er bare da veien full av sann lykke vil bli åpnet. Til nå har den demokratiske verden kjempet for menneskets frihet og menneskets frigjøring. Vi derimot må kjempe for Guds frihet og Guds frigjøring. Når det lykkes i å befri Gud fra sin sorg, vil mennesket automatisk gjenvinne sin frihet og bli frigjort. Dere bør alle forstå at dere ble født for å frigjøre Gud og verden.»

Sun Myung Moon og Hak-ja Han foran bursdagskaken under feiringen av hans 80-årsdag 22. januar 2000 i USA.

Bursdagskaken til ære for Sun Myung Moon på feiringen av hans 80-årsdag 22. januar 2000 i USA.