Home/Fru Moons internasjonale taleturné 1999

Fru Moons internasjonale taleturné 1999

Hak-ja Han, fru Moon, kom ikke til Norge denne gangen (som i 1993), men hennes internasjonale taleturné omfattet i hvert fall ett nordisk land, Finland, der hun talte 21. mai.

Litt i underkant av 500 mennesker fylte hovedsalen i Marina Congress Centre i Helsingfors denne skjønne maikvelden. Etter innledende ord fra en finsk luthersk prest, Lauri Oinonen, og professor Juha Pentikainen samt en opptreden av den kjente finske sangstjernen Anneli Saaristo og en kort videopresentasjon om fru Moon, leste hun sitt budskap på engelsk. De som ville, hadde anledning til å lytte til den finske oversettelsen gjennom øretelefoner. Fru Moons tale hadde tittelen «Livets vei for menneskeheten» (The Path of Life for Humankind). Etter talen hadde vi gleden av å høre dr. og fru Moon synge sammen gjennom satellittforbindelse. Han befant seg i Brasil.

London var også en del av turnéen. Fru Moon talte der 16. mai i New Connaught Rooms, Covent Garden. Adrian Smart, forfatter av over 25 bøker og professor i religionsstudier ved University of California og University of Lancaster, holdt en kort innledningstale om fru Moon, mens Alfred Agius, daglig leder for Westminster Interfaith og foreleser i teologi og verdensreligioner ved flere presteseminarer, sa en åpningsbønn.
Fru Hak Ja Han Moon (22 Kb)
Andre europeiske byer der fru Moon talte, var den Haag, Geneve, Ljubljana, Bratislava og Moskva.Taleturnéen omfattet alt i alt 80 byer over hele verden. Hun begynte med 8 byer i Korea i slutten av januar, 16 byer i Japan i februar-mars, 24 byer i USA i mars-april og deretter 32 byer i andre land fra 20 april – 28 mai.
fru Hak Ja Han Moon
I Taiwan ble fru Moon utnevnt til æresdoktor ved Taiwans kulturelle universitet i Taipei. Presidenten av Taiwan sendte en fax der han ønsket fru Moon velkommen til Taiwan. Hallen der hun talte var helt full (3200 mennesker). 100 VIPs kom til en spesiell mottakelse for fru Moon.

På Filippinene fikk fru Moon en velkomst verdig et statsoverhode med politieskorte fra flyplassen til hotellet der hun bodde. En bankett var blitt organisert for henne, der 500 VIPs deltok fra den politiske, religiøse, akademiske, økonomiske og militære verden. Landets president sendte et brev som ble lest opp, der han uttrykte sin støtte for dr. og fru Moons arbeid for verdensfred. De største avisene i Manila dekket begivenheten med positive reportasjer.

I Zimbabwe deltok over 600 prester fra forskjellige kirker på møtet der fru Moon talte. En kirke besluttet å bli medlem av Familieforbundet for Verdensfred og Enhet med alle sine 30 000 medlemmer. En proklamasjon som støttet fru Moon, fra landets visepresident, ble lest opp på møtet, der 3 500 var til stede.

I Uganda var landets visepresident den offisielle verten for fru Moon. Et stort antall av landets ledende menn og kvinner var til stede på møtet der hun talte.

I Uruguay mottok Hak-ja Han, fru Moon, brev fra 41 kongressmenn, 11 senatorer, en tidligere president, to guvernører og mange andre, som alle uttrykte sin støtte for fru Moon og hennes arbeid. Mange av disse var også til stede under hennes tale, som ble holdt på et hotell i Montevideo. Godt over 1 000 mennesker kom. Landets generalskretær for konferansen for katolske biskoper åpnet møtet, mens Uruguays utdannings- og kulturminister holdt en kort innledning om dr. og fru Moons arbeid. Etter talen ble fru Moon overrakt en plakk fra Den nasjonale velkomstkomitéen, som består av fremstående menn og kvinner i Uruguay. Møtet med fru Moon ble dekket av samtlige av landets TV-stasjoner og aviser.

I Chile fikk fru Moon også en storartet mottakelse. Hun mottok støtte-erklæringer fra landets president og mange andre ledende chilenere. Hallen der hun talte, var stappfull lenge før møtet begynte, og mange kom ikke en gang inn. En katolsk prest åpnet møtet med å be alle si Fadervår mens de holdt hverandres hender.

I Nicaragua talte fru Moon til et publikum som besto av 600 fremstående menn og kvinner fra regjeringen og rettsvesenet samt religiøse og økonomiske ledere.

I Den dominikanske republikk var to tidligere presidenter, flere tidligere regjeringsmedlemmer og 50 kristne ledere og prester til stede på en VIP-mottakelse for fru Moon og på det offentlige møtet etterpå der hun talte. En av landets ledende politikere introduserte fru Moon og oppfordret samtlige til stede om å legge sine forskjeller til side og omfavne hverandre for nå var Messias kommet! Fru Moon kunne også ha en halvtimes samtale med landets president og inviterte ham til å delta i neste års store bryllup i Seoul. Fru Moon ble utnevnt til æresborger av landets hovedstad.

Taleturnéen ble avsluttet med en tale i Beijing 28 mai.