Home/En revolusjonerende ny idé for det interreligiøse arbeid

En revolusjonerende ny idé for det interreligiøse arbeid

Dr. Moon lanserte en revolusjonerende ny idé for den religiøse verden på en interreligiøs konferanse i Washington DC like før jul. Han har lenge vært en varm talsmann for interreligiøst arbeid og en av verdens fremste sponsere av slike konferanser. Etter årevis med dialog mellom de forskjellige religionene i verden føler Sun Myung Moon nå at tiden er inne til å gå et skritt videre. Ett av målene for interreligiøst arbeid bør være å skape fred overalt i verden. Alle religioner forkynner nemlig fred. Dr. Moon sier at FN i manges øyne står for menneskehetens høyeste institusjonelle uttrykk av det idealet som verdensfred representerer. Arbeidet for å skape verdensfred gjennom en forsamling av nasjonale representanter har imidlertid støtt på store vanskeligheter. For å komme videre er det, ifølge dr. Moon, nødvendig at verdens statsmenn og religiøse ledere begynner å arbeide sammen, side om side. Han foreslår derfor at det må være representanter for de forskjellige religiøse tradisjoner i verden ved FN. Dr. Chung-hwan Kwak ga en full forklaring av idéen bak dette revolusjonerende forslaget i sin tale En ny retning innen interreligiøst arbeid, som han holdt på den ovennevnte konferansen i Washington DC i desember i fjor.

2016-09-12T01:40:00+00:00 desember 23rd, 1998|Enhetsbevegelsen, FN, Fredsarbeid, fredskultur, Interreligiøs, Nyheter, Sun Myung Moon, USA, Verdensfred|