Home/Dr. Moon hedret

Dr. Moon hedret

MANIF (Manifestation D’Art Nouveau International Et Forum) organiserer så godt som hvert år en kunstutstilling i Seoul Kunstsenter. 1998-utstillingen ble holdt i slutten av oktober og hadde som tema: «Power of Moving Korea» (Kraften som har flyttet Korea framover). Utstillingen ble også holdt for å feire Sør-Koreas 50 år som uavhengig stat.
Forut for utstillingen ble det utvalgt 25 nålevende koreanere som har satt sitt tydelige preg på det koreanske samfunn. Fem av disse var fra den religiøse sektor. En av dem var dr. Sun Myung Moon, grunnleggeren av Enhetskirken og en rekke andre organisasjoner. Ledende sørkoreanske kunstnere fikk så som oppgave å skape et kunstverk av hver av sine 25 berømte landsmenn og deres livsverk.
Dae Yeong Cha sitt maleri viser dr. Moon mot en bakgrunn som på en indirekte måte uttrykker det som dr. Moon har viet sitt liv til, nemlig å skape en forent verdensfamilie. De mange forskjellige figurene på bildet uttrykker at alt kan bli forent gjennom en bevegelse som har global enhet som mål.

2016-09-11T23:33:54+00:00 oktober 31st, 1998|Asia, Enhetsbevegelsen, Interreligiøs, Kunst, Nyheter, Religion, Sør-Korea, Sun Myung Moon|